V KUCHYNI S DANULOU: Vepřové maso s pórkem a tatarkové brambůrky

V KUCHYNI S DANULOU: Vepřové maso s pórkem a tatarkové brambůrky

 

Maso: Cca 750 g vepřové kýty (na silnější nudličky), 1 středně velká cibule (na proužky), 3 stroužky česneku (na plátky), kousek čerstvého pórku (na kolečka), 1 lžíce mleté sladké papriky, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 1 lžička soli, olej, voda.

Na oleji zprudka orestujeme maso pěkně dočervena, posypeme mletou paprikou, zarestujeme, přidáme cibuli, sůl a mletý pepř, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Pak přidáme česnek a pórek a ještě lehce podusíme. Podle potřeby můžeme lehce zaprášit moukou, abychom výpek zahustili.

Brambory: 600 g brambor (nejradši mám varný typ “A”, oloupat), 2 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce oleje, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1/2 lžičky soli.

Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny nebo šestiny (to záleží na velikosti), vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme “máčet” asi 10 minut. Poté brambory scedíme a osušíme v utěrce.

V míse smícháme tatarku, olej, mletou papriku, mletý pepř a sůl a do této směsi přisypeme brambory. Rukou důkladně promícháme a klademe jednotlivě na plech s pečícím papírem řeznou plochou nahoru. Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře