MĚSTSKÁ POLICIE: Některé události z nedávných dnů, jak je vimperští strážníci zaznamenali...

MĚSTSKÁ POLICIE: Některé události z nedávných dnů, jak je vimperští strážníci zaznamenali ve své svodce

 

• Strážníci provedli na telefonickou žádost pomoc handicapovanému muži, kterému se jeho elektrický invalidní vozík zasekl uprostřed kopce pod sídlištěm Mírová. Hlídka MP po příjezdu na místo s pomocí kolemjdoucích nefunkční vozík za instrukcí handicapovaného muže odbrzdila a bezpečně odtlačila z vozovky a následně muže opět za pomoci kolemjdoucích odtlačila až domů, kde si ho převzala jeho žena.

• Strážníkům telefonicky oznámil muž, že za Detvou na louce leží zraněná kuna. Hlídka MP zraněnou kunu odchytla a převezla k veterinářce k dalšímu ošetření.

• Strážníci na telefonickou žádost od operačního ZZS provedli výjezd k ležícímu muži v ul. Čelakovského, z důvodu kdy vozidlo ZZS je mimo Vimperk. Hlídka MP po příjezdu na místo ztotožnila muže, který ležel u sil. I tř. č. 4 pod ul. Čelakovského. Osoba bez viditelných známek zranění, při vědomí, avšak stěžovala si na bolest v oblasti páteře a hlavy. Na místo se následně dostavila ZZS, která si po příjezdu vyžádala test přístrojem Dräger, který naměřil 2,87 promile. ZZS po vyšetření muže následně odvezla do Nemocnice Strakonice k dalšímu vyšetření.

• Strážníkům bylo telefonicky oznámeno volně pobíhající ovce a kozy na pozemku u osady Boubská. Na místě hlídka MP vyrozuměla majitele ovcí a koz. A jelikož se nejednalo o první oznámení byla věc následně oznámena na příslušný odbor k projednání.

• Strážníkům telefonicky oznámila žena, že na jejich zahradě se pohybuje pravděpodobně poštovní holub. Hlídka MP holuba odchytila a dle kroužku na noze ve spolupráci s oznamovatelkou zjistila majitele, který si holuba vyzvedl na služebně MP.

• Strážníkům bylo telefonicky oznámeno, že u dětského hřiště v ul. Mírová se nachází černý pes bez majitele. Na místě hlídka MP provedla odchyt psa. Následně zjištěn majitel, kterému byl předán.

 

Text a foto: MĚSTSKÁ POLICIE VIMPERK

(Převzato z oficiálních webových stránek města, zveřejněno bez redakční úpravy textu.)

 

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře