POLICIE ČR: Výsledky dopravně bezpečnostní akce zaměřené na řidiče pod vlivem alkoholu...

POLICIE ČR: Výsledky dopravně bezpečnostní akce zaměřené na řidiče pod vlivem alkoholu a drog

 

Ve dnech 7. – 8. června se jihočeští policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce “Y”, která byla zaměřena na řidiče pod vlivem alkoholu a drog.

Sto pětadvacet policistů ze služby dopravní a pořádkové policie se zaměřilo především na kontroly řidičů, zda neřídí vozidla pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek, dále pátrali po hledaných  a pohřešovaných osobách a také po odcizených motorových vozidlech a věcech atd. Cílem této akce bylo snížení dopravní nehodovosti v důsledku porušování ustanovení o zákazu požívání alkoholických nápojů nebo omamných a psychotropních látek před nebo během jízdy řidiči vozidel.

Policisté na jihu Čech zkontrolovali 912 vozidel a zjistili 124 přestupků. Z nich 112 vyřešili na místě uložením blokové pokuty, zbývající přestupky oznámili příslušnému správnímu orgánu. V sedmi případech narazili policisté na opilého řidiče – čtyři z nich spáchali přestupek, tři trestný čin. Všem na místě zadrželi řidičský průkaz. Ve třech případech byli řidiči ovlivněni jinou návykovou látkou. Předepsanou rychlost porušilo 15 řidičů, v jednom případě spáchal řidič přestupek na železničním přejezdu. Třináct osob nepoužilo za jízdy bezpečnostní pás, dva přestupky spáchali  cyklisté. Šestadvacet vozidel mělo nevyhovující technický stav.

Policisté budou v obdobných kontrolách i nadále pokračovat.

 

POLICIE ČR

Ilustrační foto: Jihočeská televize

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře