V KUCHYNI S DANULOU: Rychlá roláda s meruňkovou marmeládou
Korpus: 5 vajec, 80 g moučkového cukru + 1 lžíce do sněhu, 130 g polohrubé mouky, špetka soli a mimo to marmeláda dle chuti a možností.
Žloutky důkladně vyšlehat s cukrem do husté bílé pěny a po částech střídavě přidávat mouku a pevný sníh, ušlehaný se špetkou soli a 1 lžící moučkového cukru (sníh má pak lepší konzistenci). Natřít na velký plech s pečícím papírem (42 x 3 2cm) a péct asi 10-12 minut na 180 stupňů. Ještě teplé i s papírem zamotat, rozmotat, natřít marmeládou a opět smotat, tentokrát za současného odstraňování papíru a nechat vychladnout.
Pozn.: Pokud dodržíte čas pečení, korpus se krásně roluje a nepraská.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře