RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Kynutá bublanina (koláčová forma)
30 dkg polohrubé mouky, 8 dkg rozpuštěného másla, 8 dkg cukru, 1 žloutek, ½ droždí (kvásek), špetka soli, 2,5 dl vlažného plnotučného mléka, špetka soli, libovolné ovoce, drobenka
Drobenka máslová: 10 dkg hrubé mouky, 8 dkg krupicového cukru, 8 dkg másla. Mouku smícháme s cukrem a přidáme nasekané máslo. Mezi prsty jej rozdrobíme a promneme.
V míse necháme vzejít kvásek, přidáme mouku, cukr, žloutky, máslo, sůl a pomocí mléka zaděláme tekuté těsto. To hned nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Necháme asi ½ hodiny kynout. Posypeme ovocem, drobenkou a dáme péct při 185 °C asi 35-45 minut. Pečeme zvolna, protože těsto je lité, tak aby se dobře propeklo.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře