V KUCHYNI S DANULOU: Jahodové knedlíky z tvarohového těsta se zakysanou smetanou

V KUCHYNI S DANULOU: Jahodové knedlíky z tvarohového těsta se zakysanou smetanou

 

250 g měkkého tvarohu ve staniolu, 70 g změklého másla, 70 g dětské krupičky, 70 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, špetka soli, citronová kůra (dala jsem 1/2 sáčku Finesse – citronová kůra s fruktózou od dr. Oetkera) a mimo to ovoce dle chuti (u nás byly jahody).

Těsto vložíme asi na 2 hodinky do lednice. Pokud spěcháme, tak koulíme ihned, ale lepší je nechat těsto v chladu odpočinout. Pak už jen prsty uždibujeme kousky těsta a balíme do něho jednotlivé ovoce. Z tohoto množství uvaříte asi dvě porce knedlíků (já ukoulela 14 knedlíčků). Samozřejmě berte v potaz velikost použitého ovoce.

Hotové knedlíky vhazujeme do osolené vroucí vody a za občasného promíchání čekáme, dokud nevyplavou. Pak je vařím asi ještě 3-5 minut, podle druhu ovoce. Pokud si nejste jisti, zda jsou uvařené, stačí jeden knedlíček vylovit a rozkrojit.

Nemáme rádi na “ovocňáčky” tvrdý strouhaný tvaroh, takže je podávám s oslazenou zakysanou smetanou.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře