POLICIE ČR: Při dopravně bezpečnostní akci zjistili jihočeští policisté u 183 vozidel...

POLICIE ČR: Při dopravně bezpečnostní akci zjistili jihočeští policisté u 183 vozidel 70 přestupků

 

Jihočeští policisté se ve dnech 15. – 17. května zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce v rámci mezinárodní spolupráce s TISPOL k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Cílem této bezpečnostní akce bylo snížení dopravní nehodovosti v důsledku nedodržování doby řízení, bezpečnostních přestávek a doby odpočinku u řidičů nákladních vozidle a autobusů, nedodržování povinností při přepravě nebezpečných věcí apod. Do akce se zapojilo 33 dopravních policistů ze všech jihočeských dopravních inspektorátů, kteří kromě jiného kontrolovali tachografické zařízení, technický stav vozidel a pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách atd.

V rámci této akce zkontrolovali 183 vozidel. Zjistili 70 dopravních přestupků, z toho 67 případů vyřídili uložením blokové pokuty, zbylé přestupky oznámili příslušnému správnímu orgánu. Ve 26 případech porušili řidiči nejvyšší povolenou rychlost. Deset nákladních vozidel mělo nevyhovující technický stav, dva řidiči špatně zajistili svůj náklad. Jeden řidič nákladního automobilu byl pod vlivem alkoholu.Čtyři řidiči nákladních vozidel nepoužili během jízdy bezpečnostní pásy. Tři řidiči nákladních vozidel používali nesprávně tachograf, dva řidiči porušili dobu řízení, odpočinku a bezpečnostní přestávky. Stejný počet řidičů autobusů, tzn. dva, rovněž porušili dobu řízení, odpočinku a bezpečnostní přestávku. Jeden řidič nákladního automobilu neoprávněně manipuloval s tachografem a paměťovými kartami, šest řidičů porušilo dohodu AETR, čtyři z nich na místě vyřešili policisté uložením blokové pokuty, dva oznámili na příslušný správní orgán.

Policisté budou v obdobných kontrolách i nadále pokračovat.

 

POLICIE ČR

Ilustrační foto: Jihočeská televize

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře