V KUCHYNI S DANULOU: Bezé roláda

V KUCHYNI S DANULOU: Bezé roláda

 

8 bílků (asi 250 g), špetka soli, 170 g cukru krupice, 70 g hladké mouky, 70 g mletých vlašských ořechů, moučkový cukr na posypání a mimo to 2 sáčky instantní šlehačky, 200 ml vychlazeného mléka, 250 g měkkého vaničkového tvarohu

Bílky se solí šleháme ručním elektrickým šlehačem do velmi husté pěny, po částech přišleháme cukr a nakonec už jen vařečkou lehce vmícháme mouku s ořechy. Natřeme na velký plech, vyložený pečícím papírem, který raději ještě potřeme máslem, hustě posypeme moučkovým cukrem a pečeme 10 minut na 180 stupňů.
Poté stáhneme s papírem na kuchyňskou linku a ještě teplé zavineme a necháme takto vychladnout. Pak rozmotáme, natřeme náplní a opět srolujeme, zároveň při stáčení odstraňujeme pečící papír. Necháme zatuhnout v lednici.

Náplň: Do vyšší nádoby nalijeme velmi studené mléko, vsypeme 2 sáčky instantní šlehačky, dobře prošleháme ručním elektrickým šlehačem a nakonec zašleháme tvaroh.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře