KRÁTKÉ ZPRÁVY – AKTUALITY – ZAJÍMAVOSTI

KRÁTKÉ ZPRÁVY – AKTUALITY – ZAJÍMAVOSTI

Vimperk – rekonstrukcí objektu bývalé provozovny kovopodniku vznikl v Krátké ulici nový bytový dům. / Foto: (red) – Za krásnější Vimperk


 

Vimperský kulturní kalendář – ZDE
• Pranostiky na květen – ZDE
• Naše nabídka kulturních a společenských akcí na Vimpersku i jinde je ZDE
• KVĚTEN A ČESKÉ DĚJINY: Některé události, které měly v minulosti zásadní význam pro naši zemi a náš národ – ZDE
• KALENDÁRIUM KULTURNÍCH VÝROČÍ V ROCE 2019 – ZDE
• KAM DNES NA OBĚD? Co dobrého připravili kuchaři v hotelech a restauracích ve Vimperku a okolí? Vyberte si z nabídky – ZDE

 

19. – 26. května


 

Přehled tisku: aktivnější klíšťata a nedostatek anesteziologů

České deníky píšou v sobotu například o aktivitě klíšťat. Během celého víkendu platí nejvyšší stupeň rizika: desítka z desetistupňové škály, píše Mf Dnes. Deník se věnuje nedostatku anesteziologů v českých nemocnicích, Lidové noviny zase tomu, jak často české děti využívají internet. Přehled tisku sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Sobota 25. května: Polojasno až oblačno, odpoledne místy, zejména v severozápadní polovině území, přeháňky nebo i bouřky. Nejvyšší denní teploty 19 °C až 23 °C. Severozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Neděle 26. května: Polojasno až oblačno, ojediněle, zejména na jihovýchodě, přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty 19 °C až 23 °C.


 

Zubní pohotovost o víkendu na Prachaticku
25.05.2019 MDDr. Chrášťanský Prachatice Nemocniční 204 384971730
26.05.2019 MDDr. Chrášťanský Prachatice Nemocniční 204 384971730

Ošetření akutním pacientům poskytují vyjmenovaní lékaři ve svých ordinacích vždy od 08.00 do 10.00 hod. Ve všední dny poskytuje zubní pohotovost Nemocnice v Českých Budějovicích od 16.30 do 21.30 hod, v sobotu, v neděli a o svátcích od 08.00 do 18.00 hod. v horním areálu nemocnice, pavilon C.


 

Přehled tisku: Česká pošta jako prodejce plynu, pokuty ze zahraničí a zájem o chaty

V pátečním tisku se dočtete o tom, že českým řidičům stále častěji chodí pokuty ze zahraničí. Tématu se věnuje Mf Dnes. Lidové noviny přináší rozhovor s premiérem a šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem a Deník N píše o podnikání České pošty. Více v přehledu tisku, který připravil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Pátek 24. května: Skoro jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno. Na východě Moravy oblačno až zataženo a ráno v Beskydech ojediněle déšť. Nejvyšší denní teploty 17 °C až 21 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Sobota 25. května: Polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo i bouřky. Nejvyšší denní teploty 19 °C až 23 °C.


 

 Víkend plný buchet na hradě Kašperk

Hrad Kašperk vás zve na další víkend plný buchet, který se uskuteční 25. – 26. května. Proč se v hlavní roli ocitnou právě buchty? Střechy obou dominantních věží hradu, který v roce 1356 nechal zbudovat Karel IV., byly skutečně vystavěny z buchet – masivních, speciálně tvarovaných (zešikmených) cihel. Na západní věži jsou ony buchty dodnes k vidění. V průběhu celého dne bude na hradním nádvoří probíhat výroba právě těchto středověkých cihel. Zájemci si mohou vyzkoušet výrobu kachlů a cihel, v replice středověké pece se bude péct chléb. Pro malé návštěvníky hradu jsou připraveny dětské prohlídky, které začínají vždy v 11:45 a 13:45. Prohlídky jsou vhodné pro děti 6 – 11 let. Na tyto prohlídky je nutná rezervace (info@kasperk.cz nebo tel. 376 582 324) nebo je možné nově vstupenky koupit na www.kasperk.cz. (iŠUMAVA)


 

Správa Národního parku Šumava informuje

Z důvodu ochrany hnízdiště sokola stěhovavého je do 15. července uzavřen přístup po turistické trase ke zřícenině hradu Kužvart a na Stožeckou skálu. Pokud sokoli opustí hnízdo dříve, budeme vás o zrušení uzavírky informovat. Děkujeme za pochopení Na mapě: zřícenina hradu Kužvart: https://mapy.cz/s/3sCy9
Stožecká skála: https://mapy.cz/s/3sCyr 
(fb)


 

Přehled tisku: hřebčín v ohrožení, střevní záněty a spekulace o rozdělení protimafiánské centrály

Ve čtvrtečním tisku se dočtete, že pražský magistrát investoval loni více než půl miliardy do nákupu nových pozemků. Všímá si toho deník E15. Mf Dnes píše, že lidé zneužívají integrovaný záchranný systém a Hospodářské noviny upozorňují na nárůst střevních nemocí v Česku. Více v přehledu tisku, který připravil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Jihočeská hejtmanka Stráská ocenila volejbalisty Jihostroje za mistrovský titul a fotbalisty Dynama za postup do I. ligy

Gratulaci, poděkování za reprezentaci kraje a drobné dárky si odnesli volejbalisté VK Jihostroje a fotbalisté SK Dynama ze setkání s jihočeskou hejtmankou Ivanou Stráskou, jejím prvním náměstkem Josefem Knotem, náměstkem Pavlem Hrochem a krajským radním Antonínem Krákem. Ti se s nimi sešli ve středu 22. května, aby ocenili úspěchy těchto českobudějovických klubů v uplynulé sezoně.  Konkrétně zisk jubilejního 10. mistrovského titulu pro VK Jihostroj a postup SK Dynama do I. ligy. Fotbalisté si ji, coby vítězové druhé nejvyšší soutěže, zahrají po čtyřech letech. „Sport na jihu Čech samozřejmě sleduji. A sledují jej i mí kolegové náměstci a radní. Takže i kdybych nechtěla, tak se během pravidelných pondělních porad vedení od nich dozvím vše, co se tu kolem sportu děje. S nadsázkou bych mohla říct, že je to náš takový neoficiální bod číslo jedna,“ řekla s úsměvem Stráská, která dostala od hráčů Dynama dres. Zástupci kraje zároveň potvrdili, že oběma manšaftům budou držet palce i v nadcházející sezoně. A rovněž kvitují s povděkem, že kromě volejbalu, bude mít jihočeská metropole další zastoupení v nejvyšších domácích sportovních soutěžích. (tzjč)


 

Gymnázium Strakonice podniklo úspěšnou charitativní akci

“Pomáhat je lidské aneb den proti rakovině”. Tak zněl název akce, která v sobotu 18. 5. 2019 proběhla v areálu Gymnázia Strakonice s nečekaným úspěchem. Bohatý program, který připravil tým pěti nadšených studentek ze třídy sexta zaštítěných kolegyní Mgr. Kateřinou Vokrojovou a několika dalšími pedagogy, přilákal velký počet návštěvníků. Ti zakoupením rozličných rukodělných výrobků a zapojením do aktivit připravených ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem JČ kraje, Policií ČR a dalšími hosty přispěli k veřejné sbírce na léčbu rakoviny. Výtěžek překročil částku 30 000 Kč a bude předán nadaci Srdce pro Strakonice. Nadšení návštěvníci mimo jiné zmiňovali, že gymnázium plní z jejich pohledu významnou kulturně-charitativní a komunitní úlohu v jihočeském okresním městě. Proto také touto cestou vzkazujeme velké díky všem ochotným a pro charitativní činnost zapáleným lidem. Skvělou atmosféru sobotního dobročinného odpoledne Vám zprostředkuje odkaz na video. (tzjč)


 

Evropský region Dunaj-Vltava dává signál pro společnou Evropu

Devět dní před evropskými volbami podepsali v pátek v Linci političtí zástupci Evropského regionu Dunaj-Vltava (ERDV) společně EVROPSKOU CHARTU. Tím vyslalo sedm členských regionů z Rakouska, Německa a České republiky jasný signál pro společnou Evropu. Evropská myšlenka svobody, demokracie a míru je pro občany Evropy významná především v bývalých příhraničních regionech. Evropský region Dunaj-Vltava chce i do budoucna plně preferovat společné před rozdělujícím a aktivně pracovat na prohloubení sousedských vztahů mezi svými členskými regiony, aby byl atraktivním „prostorem pro společnost 4.0″.

EVROPSKÁ CHARTA byla podepsána v rámci odborné konference „ERDV – prostor pro společnost 4.0″. Více než 80 zástupců obcí a politiků z Horního a Dolního Rakouska, Dolního Bavorska, Horní Falce a rovněž z Jihočeského, Plzeňského kraje a Kraje Vysočina přijelo do Lince, aby si navzájem vyměnili zkušenosti a názory na inovativní projekty obcí, šance pro obce v oblasti digitalizace, pohovořili o úspěších přeshraniční spolupráce, ale také o budoucnosti Evropského regionu.

Skutečnost, že Evropskému regionu Dunaj-Vltava leží na srdci především mládež, dokazuje třídenní program organizovaný pro prvovoliče ze všech tří zemí. Vedle diskusí o společných dějinách tří zemí byla na workshopu s názvem „Pochopit Evropu” přiblížena souhra orgánů Evropské unie a jejich účast na zákonodárném procesu, ale také to, jak mohou občané Unie ovlivnit rozhodnutí v Bruselu. Evropský region Dunaj-Vltava byl založen v roce 2012 jako trilaterálně činné pracovní uskupení skládající se ze sedmi partnerských regionů v Bavorsku, Rakousku a České republice. Cílem spolupráce je učinit z někdejšího příhraničního regionu společný prostor pro život a hospodářství. (tzjč)


 

První náměstek hejtmanky Josef Knot hostem v rakouské firmě Kreisel Electric

Nové trendy v podnikání a možnosti jejich  podpory ze strany obce. Taková byla hlavní témata setkání prvního náměstka hejtmanky Josefa Knota se spoluzakladatelem firmy Kreisel Electric Markusem Kreiselem a starostou hornorakouského Rainbachu Friedrichem Stockingerem. Během rozhovoru o historii společnosti se všichni zúčastnění shodli, že pokud jsou největším bohatstvím každé firmy kvalifikovaní zaměstnanci, platí to u inovativních firem dvojnásob. Náměstek Knot pak nabídl možnost zprostředkování spolupráce s Jihočeskou hospodářskou komorou a informoval o postupu prací na dálnici D3. Markus Kreisel pro zajímavost uvedl, že stálým zákazníkem jeho firmy je i velký zastánce alternativních způsobů pohonu Arnold Schwarzenegger, kterému firma přestavovala na elektromobily jeho vozy značky Mercedes-Benz a Hummer.    (tzjč)


 

Předpověď počasí

Čtvrtek 23. května: Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku oblačno až zataženo a místy s deštěm nebo přeháňkami, odpoledne od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. V Beskydech ještě trvalejší a vydatnější déšť, který bude během odpoledne a večera slábnout. Nejvyšší denní teploty 16 °C až 20 °C, na východě a severovýchodě Moravy a ve Slezsku 13 °C až 16 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s, na západě postupně jen slabý do 4 m/s.

Pátek 24. května. Skoro jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno. Na východě Moravy oblačno až zataženo a ojediněle déšť, hlavně v Beskydech. Nejvyšší denní teploty 18 °C až 22 °C.


 

Za měsíc do Česka přišlo 16 tun polského masa se salmonelou, nejspíš se všechno snědlo

Do Česka se zhruba od poloviny dubna dostalo 16 tun polského drůbežího maso se salmonelou, uvedl mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček. Nejspíš se všechno snědlo, protože výsledky testů dostali veterináři až po datu spotřeby masa. CELÝ ČLÁNEK


 

Přehled tisku: zdanění pojišťoven, rychlejší výstavba přehrad a větší kontrola zaměstnanců

Středeční vydání Lidových novin představuje plán státu, který chce urychlit výstavbu přehrad. Deník E15 upozorňuje na chystané zdanění finančních rezerv, které si zhruba padesátka pojišťoven musela povinně vytvářet, a v Hospodářských novinách se dočtete o ztížených podmínkách zaměstnavatelů – obzvláště v případě lidí pracujících na dohodu. Podrobnosti naleznete v přehledu tisku, který připravil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Středa 22. května: Oblačno až zataženo, na většině území přeháňky nebo déšť, na severovýchodě ojediněle bouřky. V severovýchodní polovině Česka déšť trvalejší a místy vydatný. V západní polovině Čech večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 13 °C až 17 °C. Čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s.

Čtvrtek 23. května: Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku zpočátku zataženo s deštěm, který bude od západu postupně ustávat, na východě Moravy a Slezska ustávání srážek až později odpoledne nebo večer. Nejvyšší denní teploty 16 °C až 20 °C, na východě a severovýchodě Moravy a ve Slezsku 12 °C až 16 °C.


 

Turisté na Šumavě mohou využít hned několik nových turistických naučných stezek

ČTĚTE ZDE


 

Přehled tisku: vegetariánské burgery, příplatky pro zdravotní sestry a sociální sítě ve službách podniků

V úterním tisku se dočtete o trendu vegetariánských burgerů, který se zatím v českých fast foodech příliš neuchytil. O tématu píše deník E15. Lidové noviny informují o příplatcích pro zdravotní sestry a Hospodářské noviny upozorňují na využívání sociálních sítí malými a středními podniky. Víc se dozvíte v přehledu tisku, který připravil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Úterý 21. května: Oblačno až polojasno, na jihozápadě Čech až zataženo. Místy, zejména na jihozápadě, přeháňky nebo i bouřky. Večer na severovýchodě přibývání oblačnosti a v noci na středu déšť. Nejvyšší denní teploty 18 °C až 22 °C, na jihozápadě Čech kolem 17 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na jihozápadní až západní.

Středa 22. května: Oblačno až zataženo, na většině území přeháňky nebo déšť, ojediněle bouřky. V severovýchodní polovině Česka déšť trvalejší a místy vydatný. Nejvyšší denní teploty 14 °C až 18 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.


 

Nemocnice Strakonice zve na XV. Prácheňský ošetřovatelský den

Ve čtvrtek 23. května se v Domě kultury ve Strakonicích uskuteční XV. Prácheňský ošetřovatelský den, jehož organizátorem je Nemocnice Strakonice, a. s. Letošní motto zní: „Život na hraně…“ Na odborném programu jsou například přednášky s názvy Medicína na konci života, Mise bez hranic, Porodník v Etiopii či Konec prokrastinace: Jak přestat odkládat a začít žít naplno. Akce se uskuteční pod záštitou hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské, která se zároveň postará společně s předsedou představenstva strakonické nemocnice Tomášem Fialou, náměstkyní pro ošetřovatelskou péči Nemocnice Strakonice Editou Klavíkovou a zpěvačkou a herečkou Hanou Křížkovou o úvodní slovo. XV. Prácheňský ošetřovatelský den bude zahájen v 8.20 hodin a ukončen ve 14.30 hodin. (tz)


 

U tří ze čtyř prodejců textilu přes internet zjištěno porušení zákona

(Praha, 17. květen 2019) –  Česká obchodní inspekce v minulém roce uskutečnila kontrolní akci zaměřenou na prodej textilních výrobků přes internet. V polovině roku 2018 provedla 51 kontrol a porušení právních předpisů zjistila při 37 kontrolách, což je téměř v 73 procentech. Součástí kontrol byly testy 35 vzorků textilních výrobků. 22 z nich nesplnilo požadavky stanovené evropským předpisem. „Výsledky kontrol potvrdily, že spotřebitelům jsou často nabízeny a prodávány výrobky, jejichž značení a materiálové složení je v rozporu se skutečností. Obchodníci používají klamavé obchodní praktiky, neuvádí povinné informace jako například jak a kde zboží reklamovat nebo neinformují o subjektu mimosoudního řešení spotřebitelských sporů. Spotřebitel je takto klamán a činí rozhodnutí, která by jinak ke vztahu k nákupu textilních výrobků neučinil,“ uvádí ředitel České obchodní inspekce Mojmír Bezecný. (tzčoi)


 

Přehled tisku: mák plný morfinu, penzijní fondy pod inflací a hrozící stávka v Amazonu

V pondělních novinách se dočtete, že český mák je plný morfinu. Píše o tom Mf Dnes. Zaměstnanci českého distribučního centra firmy Amazon hrozí podle E15 poprvé stávkou. A žádný z tuzemských penzijních fondů loni nepřekonal inflaci, informuje Právo. Více se dozvíte v přehledu tisku, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Právě jsme přišli na svět. Prohlédněte si čerstvě narozená miminka ve strakonické porodnici

ČTĚTE ZDE


 

Právě jsme přišli na svět. Prohlédněte si čerstvě narozená miminka v prachatické porodnici

ČTĚTE ZDE


 

Opustili nás v minulých dnech

ČTĚTE ZDE


 

Rabijáda na hradě Rabí

Již 18. ročník dětského dne na hradě Rabí, plného soutěží a odvážných disciplín, se bude v sobotu 25. května. Po splnění (ne)náročných úkolů vás samozřejmě nemine odměna. I letos mohou s dětmi soutěžit rodiče, takže bude více zábavy pro všechny. Akce se koná za každého počasí. To nám musí přát, abychom si mohli hrát!  Běžné (komentované) prohlídky hradu se v tento den nekonají.  Více informací o hradu Rabí a chystaných akcích naleznete na www.hrad-rabi.eu. (iŠUMAVA)


 

Rada kraje chce podpořit rozsáhlou modernizaci infrastruktury Biologického centra AV ČR v Českých Budějovicích

Třemi miliony korun chce Rada Jihočeského kraje podpořit přípravné práce na rozsáhlou rekonstrukci Biologického centra Akademie Věd (AV ČR) v Českých Budějovicích. Příspěvek schválila ve čtvrtek 16. května. Její rozhodnutí musí ještě potvrdit zastupitelstvo. „Toto biologické centrum je největší mimopražskou institucí Akademie věd České republiky a dá se bez nadsázky říci, že na poli vědy určuje světový vývoj. Chceme jí pomoci zajistit důstojné prostředí pro provádění výzkumů, které mohou bez nadsázky zachránit lidské životy a přispět k udržitelnosti života na zemi,“ uvedl první náměstek hejtmanky Josef Knot důvody, proč se rada kraje rozhodla příspěvek poskytnout. Zároveň připomněl, že podpora je v souladu s memorandem o spolupráci, které kraj s Akademií věd ČR podepsal v únoru loňského roku

Přípravné práce na rekonstrukci Biologického centra AV ČR si vyžádají celkové náklady ve výši 22 milionu korun. Zahrnují například vypracování územní či architektonické studie, prováděcí a zadávací dokumentace pro výběr zhotovitele, vypracování studie proveditelnosti nebo přípravu žádostí o vícezdrojové financování. Termín ukončení přípravných prací je plánován na konec roku 2020. V horizontu 10 až 12 let by pak měla být hotova celá rozsáhlá obnova, jejíž náklady se vyšplhají na 3 miliardy korun.

Biologické centrum v Českých Budějovicích je se svými 660 zaměstnanci a ročním provozním rozpočtem téměř 500 milionů korun největší mimopražskou institucí Akademie věd České republiky. Zdejší vědečtí pracovníci ročně zveřejní přes 500 publikací, řeší více než 120 vědeckých projektů a mohou se pochlubit světovými vědeckými úspěchy v oblasti entomologie, hydrobiologie, molekulární biologie rostlin, parazitologie a půdní biologie. (tzjč)


 

23. ročník sbírky Český den proti rakovině

 Ve středu 15. května proběhl po celé republice již 23. ročník sbírky Český den proti rakovině. Liga proti rakovině děkuje všem dobrovolníkům i přispěvatelům, kteří i přes nepřízeň počasí sbírku podpořili. Liga věří, že dárce oslovila i letáčkem o prevenci rakoviny plic a že pomohla zvýšit povědomí o zdravotních rizicích kouření.

Sbírka se konala v 1300 městech a obcích České republiky, ve všech krajích i okresech. Pomáhalo 14.700 dobrovolníků ve žlutých tričkách. Ke koupi bylo 995.000 kytiček se stužkou meruňkové barvy a letáčků o prevenci rakoviny plic. Dobrovolníci vybírali příspěvky do 7350 pokladních vaků, které v těchto dnech zpracovávají pracovníci České pošty. Spolupracovalo 1140 organizací (221 středních škol, 304 základních škol, 63 sdružení onkologických pacientů (kolektivních členů Ligy), 73 skautských oddílů, 62 pionýrských skupin, 134 místních organizací Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, 38 místních knihoven, 22 základních organizací ČSŽ, 21 oblastních spolků ČČK, 87 jednotlivců, 128 ostatních (obce, firmy, MŠ…).

Liga proti rakovině Praha děkuje všem dárcům, dobrovolníkům, organizátorům sbírky i všem spolupracujícím firmám, které podporují její aktivity. Sbírce dlouhodobě pomáhají generální partner Česká pošta, hlavní partner firma Geis, hlavní mediální partneři Česká televize a Český rozhlas – Radiožurnál. Generální ředitel České pošty Roman Knap uvádí: “Česká pošta je již 10. rokem generálním partnerem akce, která má smysl a do které se lidé hojně zapojují. Jsem rád, že kromě dalších našich aktivit můžeme být součástí Českého dne proti rakovině a pomoct tak těm, kteří to skutečně potřebují.” Eva Děkanová, manažerka marketingu společnosti Geis: “Český den proti rakovině podporujeme již 12 let. V roce 2007 jsme začínali s distribucí balíků na cca 500 adres a v loňském roce to již bylo více než 1100 adres.”

O výsledcích sbírky bude Liga proti rakovině Praha veřejnost informovat 12. června. V těchto dnech počítají hotovost z pokladních vaků pracovníci České pošty.

JAK PŘISPĚT PO 15. KVĚTNU?

– Zakoupením e-kytičky za dárcovskou SMS ve tvaru DMS KVET 30 nebo 60 nebo 90, Liga podle zvolené částky obdrží 29, 59, případně 89 Kč.

– Pro pravidelnou podporu zasláním SMS ve tvaru DMS TRV KVET 30 nebo 60 nebo 90, Liga obdrží příspěvek každý měsíc (více na www.darcovskasms.cz).

– Zasláním finančního daru na sbírkový účet 65 000 65/0300.

K ČEMU SLOUŽÍ VÝNOS SBÍRKY?

Získané finance za prodej kytiček, za zaslané DMS a peněžité dary slouží k financování tří základních dlouhodobých programů Ligy proti rakovině Praha:

– Prevence nádorových onemocnění a výchova ke zdravému způsobu života.

– Podpora kvality života onkologických pacientů.

– Podpora onkologického výzkumu a přístrojového vybavení onkologických pracovišť.

KONTAKTY:

Liga proti rakovině Praha: tel.: 224 919 732, lpr@lpr.cz, www.lpr.cz

Informace o sbírce: tel.: 607 990 261, jitka.bajgarova@arcadia.cz, www.cdpr.cz

SBÍRKU ČESKÝ DEN PROTI RAKOVINĚ 2019 PODPORUJÍ:

Generální partner: Česká pošta, s.p.

Hlavní partner: Geis CZ s.r.o.

Hlavní mediální partneři: Česká televize, ČRo Radiožurnál

IT partner: Trigama International s.r.o.

Mediální partneři: CITY DIGITAL MEDIA s.r.o., Chvilka pro tebe, Květy, Rengl, s.r.o., Tina

Partneři a spolupracovníci: Bluetech s.r.o., Český červený kříž, Český svaz žen, Emco spol. s r.o., JOHNNY SERVIS s.r.o., Junák – český skaut, z.s., Pionýr, z.s., Model Obaly a.s, Monitora media, s.r.o., Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Soleta Signum s.r.o., Země světa

PROTEXT


 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře