RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Zelnice s kroupami (Šimanov 1931)

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Zelnice s kroupami (Šimanov 1931)

 

Je podobná zelňačce, ale jemnější.

Potřebujeme:
kyselé zelí
vepřové maso nebo uzené na vývar
2 strouhané syrové brambory
kroupy
kysaná smetana
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
sůl, pepř, muškátový květ, kmín

Kyselé zelí uvaříme s masem (nebo ve vývaru), přidáme sůl, kmín,nastrouhané brambory a povaříme do změknutí. Kroupy uvaříme zvlášť. Polévku zahustíme koflíčkem kysané smetany, ve které jsme rozmíchali mouku a vajíčko. Povaříme, okořeníme květem a pepřem. Do polévky vložíme kroupy a kousky masa.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře