POČASÍ: Vývoj situace a předpověď pro ČR od pátku 3. května do...

POČASÍ: Vývoj situace a předpověď pro ČR od pátku 3. května do pátku 10. května

Ilustrační foto: pixabay

 

Situace: Přes naše území bude k jihovýchodu postupovat v pátek první a v sobotu druhá zvlněná studená fronta, s postupným přílivem studeného vzduchu od severozápadu. Na začátku příštího týdne bude počasí u nás ovlivňovat výběžek vyššího tlaku postupující dále k východu a postupně počasí u nás začne ovlivňovat tlaková níže nad Britskými ostrovy a později Severním mořem, kolem které k nám bude proudit teplejší a vlhčí vzduch od jihozápadu.

Předpověď na pátek (00-24):
Zataženo až oblačno, v jihovýchodní polovině území déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Na ostatním území srážky jen místy, na severu a severozápadě nad 900 m smíšené nebo sněhové. Během dne od severozápadu ustávání srážek a místy přechodně i polojasno. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, na Moravě až 16 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C, na Šumavě a v Beskydech kolem 7 °C. Mírný západní, postupně severozápadní vítr 2 až 6 m/s bude večer slábnout.

Předpověď na sobotu (00-24):
Zataženo až oblačno, ojediněle, od západu postupně na většině území déšť nebo přeháňky, v západní polovině Čech v polohách nad 600 m i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na západě až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, na jihovýchodě až 14 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, odpoledne postupně mírný severní 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):
Oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, v polohách nad 800 m, v Čechách ráno nad 500 m smíšené nebo sněhové. Během dne v severozápadní polovině území ustávání srážek a večer i ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, v západní polovině Čech místy kolem 0 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Mírný severní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):
Oblačno až zataženo, v Čechách zpočátku místy i polojasno, ojediněle přeháňky. Na východě zpočátku déšť, nad 700 m srážky smíšené nebo sněhové. Večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na jihovýchodě a východě kolem 5 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):
Oblačno až polojasno, během dne přechodně až zataženo a ojediněle, na severu místy přeháňky. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s, večer postupně slabý proměnlivý do 4 m/s.

Vyhlídka počasí od středy do pátku:
Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Na většině území občas déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty ve středu 5 až 1 °C, v dalších dnech 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 18 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře