TREFA PETRA ŠTĚPÁNKA: Svůj k svému, stejná verbež

TREFA PETRA ŠTĚPÁNKA: Svůj k svému, stejná verbež

Normální člověk chodí na demonstrace či mítinky, aby podpořil to, k čemu je akce svolaná. Jen gauner a ubožák tam leze proto, aby druhým jejich akci rozbíjel či znemožnil, respektive propagoval opačné názory a urážel účastníky akce.

Těm lidem přitom vůbec nic nebrání, aby si jinam svolali svoji vlastní demonstraci.

Jestliže dnešní sluníčkáři, ale to je pro ně příliš eufemistické označení, ve skutečnosti jsou to spíše slunkofašisté, nevynechají jedinou příležitost, aby narušovali akce politických sil, jež nenávidí, nijak se tím neliší od Klémových bolševických karlínských kluků z dvacátých let či náckovských bojůvek jistého Adolfa s knírkem z let třicátých, jenž později zničil půl světa.

Prostě: Svůj k svému. Stejná verbež. Nic nového pod sluncem, historie se jen ve spirále opakuje.

Petr ŠTĚPÁNEK


 

Mgr. Petr Štěpánek – hudebník a spisovatel, 1958. Absolvent Pedagogické fakulty v Hradci Králové. Hrál s rockovými skupinami Spektrum, Fragment, Natural, Odysseaa Unisono. Natočil s nimi sedmnáct alb, včetně sólových CD Largo doloroso a Písničky. Je autorem asi 200 písní. Po roce 1989 se věnuje také novinařině. Stál u zrodu českého soukromého televizního vysílání, poté byl redaktorem České televize. Články a komentáře publikuje v tisku a na internetových serverech. V roce 1989 v Hradci Králové spoluzaložil Občanské fórum a o dva roky později ODS. Z ODS vystoupil v roce 2016. V současnosti je bez politické příslušnosti. V roce 1994 byl tiskovým tajemníkem předsedy vlády Václava Klause, v letech 1994 – 2006 členem a místopředsedou Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (v dubnu 2003 byla rada odvolána, v květnu 2007 soud odvolání zrušil jako nezákonné, v červnu 2009 byli rehabilitovaní členové rady znovu zpětně odvoláni, v červnu 2012 i toto odvolání soud zrušil jako nezákonné). V letech 2003 – 2006 měl soukromou poradenskou firmu, v letech 2006 – 2011 byl členem Rady Českého telekomunikačního úřadu. V současnosti se opět nejvíce věnuje hudbě a psaní.

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře