POČASÍ: Vývoj situace a předpověď pro ČR od pátku 26. dubna do...

POČASÍ: Vývoj situace a předpověď pro ČR od pátku 26. dubna do pátku 3. května

Ilustrační foto: Karolína MAŠKOVÁ

 

Situace: V pátek postoupí z Německa nad naše území studená fronta. Před ní k nám bude proudit velmi teplý vzduch od jihu. V sobotu bude studená fronta postupovat přes Moravu a Slezsko dále k východu. Za ní začne na naše území proudit chladný a vlhký vzduch od západu. V něm přejde přes střední Evropu k východu okluzní fronta. V druhé polovině období počasí u nás bude ovlivňovat oblast nižšího tlaku vzduchu, postupně nevýrazné tlakové pole.

Předpověď na pátek (00-24):
Jasno až polojasno. Odpoledne od západu přibývání oblačnosti, později v Čechách na většině území přeháňky a ojediněle i bouřky, postupně přecházející v déšť. Na Moravě srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, na západě a jihozápadě Čech až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, na západě kolem 21 °C, v 1000 m na horách kolem 18 °C, v Krušných horách kolem 15 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude v Čechách měnit na západní až severozápadní.

Předpověď na sobotu (00-24):
Převážně zataženo, na většině území déšť. Během dne až oblačno, místy přeháňky, ojediněle i bouřky, zejména v Čechách. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):
Oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, na jihovýchodě až 17 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s bude slábnout.

Předpověď na pondělí (00-24):
Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, zejména na severu a severovýchodě území. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, na jihozápadě při zmenšené oblačnosti až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):
Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Postupně ubývání srážek a oblačnosti. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Mírný severní vítr 3 až 7 m/s.

Vyhlídka počasí od středy do pátku:
Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 8 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 19 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře