V KUCHYNI S DANULOU: Kuřecí srdíčka na smetaně s jasmínovou rýží

V KUCHYNI S DANULOU: Kuřecí srdíčka na smetaně s jasmínovou rýží

 

Cca 1kg kuřecích srdíček, 1 větší cibule (nadrobno), 6 kuliček nového koření, 10 kuliček celého černého pepře, 150 g uzené slaniny (já dala výtečný a tuze voňavý uzený lalok), 1 lžička mleté sladké papriky (dala jsem zauzenou), olej, asi 40 g hladké mouky, 1 a 1/2 l vody, sůl, mletý černý pepř, 1 kostka slepičího bujónu, 100 ml smetany ke šlehání.

Srdíčka omyjeme, očistíme a překrojíme podélně napůl. Vsypeme do tlakového hrnce, přidáme kuličky pepře a nového koření (vložila jsem je do “čajového vajíčka”, abych je pak nemusela lovit), zalijeme vodou, uzavřeme a vaříme 45 minut. Poté vývar slijeme, nevyléváme, budeme ho potřebovat.

V hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme slaninu a orestujeme, přisypeme mletou papriku, lehce zarestujeme, přidáme mouku, důkladně promícháme a za stálého míchání zalijeme vývarem ze srdíček. Osolíme, opepříme, přidáme kostku bujónu a necháme provařit alespoň 30 minut. Pak vsypeme srdíčka a zjemníme smetanou. Vaříme ještě minimálně 5 minut.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře