V KUCHYNI S DANULOU: Losos pečený na másle a gratinované brambory

V KUCHYNI S DANULOU: Losos pečený na másle a gratinované brambory

 

Brambory: Cca 1 kg brambor (nejlépe varný typ “A”), 1 středně velká cibule (na slabounká půlkolečka), 3 stroužky česneku (prolisovat), 1 kelímek smetany ke šlehání (200 g), 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku, sůl, máslo na vymazání pekáčku

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka (asi 2 mm). Klademe do máslem vymazaného pekáčku vždy dvě vrstvy brambor, zasypeme polovinou množství cibule, přidáme trochu prolisovaného česneku a lehce osolíme. Opět poklademe dvěma vrstvami brambor, posypeme zbytkem cibule a trochou česneku a opět osolíme. Navrch vyskládáme zbytek brambor, přidáme zbytek česneku a osolíme.
V kastrůlku zahřejeme smetanu s muškátovým oříškem a touto horkou směsí brambory stejnoměrně přelijeme.
Pečeme cca 45 minut na 180 stupňů.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře