V KUCHYNI S DANULOU: Hráškové noky se slaninou

V KUCHYNI S DANULOU: Hráškové noky se slaninou

 

1 sáček mraženého hrášku (400 g), 2 vejce, 160 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžička sušeného česneku.

Hrášek uvaříme doměkka ve vroucí osolené vodě, poté scedíme a rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka. Přidáme vejce, sůl, koření a hladkou mouku a dobře promícháme.

Pomocí dvou polévkových lžic tvarujeme větší noky, které ihned vhazujeme do vroucí osolené vody. Lžíce vždy po vytvarování a vhození nočku do vody opět namočíme v hrnci a tvarujeme další nok.

Když máme všechny noky v hrnci, počkáme až i ten poslední vyplave na hladinu a poté vaříme lehkým varem dalších 5 minut.

Hotové noky vylovíme cedníkem do mísy a promastíme trochou sádla.
A pak už je jen na vás, jak a s čím je budete podávat. Výborné jsou třeba se slaninou, můžete přidat i dušené zelí.

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

Komentáře

komentářů