TIP NA RODINNÝ VÝLET: Lipno zahajuje další nabitou sezonu. Hosté si zážitky...

TIP NA RODINNÝ VÝLET: Lipno zahajuje další nabitou sezonu. Hosté si zážitky otevřou pomocí nové karty

 

Nabitou letní sezonu zahajuje zážitkový areál na Lipně, který je tuzemskou jedničkou pro rodinnou dovolenou. Bezmála čtyři desítky akcí, novinky na Stezce korunami stromů i v kempu Modřín, ale především nová karta hosta Lipno.card, která přinese revoluci v podobě pohodlného nákupu vstupenek z domova bez nutnosti jít k pokladnám.

„Na léto jsme si připravili celou řadu novinek. Tou největší je spuštění nového e-shopu a nové karty hosta Lipno.card, která je s tímto e-shopem propojena. Hosté si budou moci zakoupit od 1. května elektronické vstupenky na Stezku korunami stromů, do Království lesa a na lanovku z pohodlí domova. Zároveň si budou moci propojit kartu hosta Lipno.card se svým účtem na e-shopu, čímž se dostanou k dalším speciálním nabídkám,“ uvádí mluvčí lipenského areálu Vojen Smíšek. V zimní sezoně se z Lipno.card stane zároveň skipas a lyžaři tak budou moct vyrazit rovnou k turniketům.

Zavedení nové Lipno.card není jedinou novinkou letošního léta, které díky rychlému nástupu jara začalo ihned po ukončení provozu Skiareálu Lipno. Na Stezce korunami stromů se v současnosti buduje nový gift shop a připravuje se oživení loňské novinky Ptačí stezky, která se rozroste o unikátní ptačí hodiny. Přestože je Ptačí stezka nenápadnou součástí Stezky korunami stromů, v loňské sezóně zaznamenala obrovský zájem nejen u rodin s dětmi. Lidé si se zájmem prohlížejí dřevěné modely ptáčků žijících v okolí, jejich hnízdní budky umístěné na stromech a informace o jejich životě na edukačních tabulkách.

Provozovatelé mysleli také na hosty, kteří vyhledávají kempování. „Novinkou v Camping Lipno Modřín bude půjčovna šlapadel a dalších plavidel. Rozšiřujeme tím nabídku služeb a hosté budou moci vyrazit na plavbu po jezeře tak říkajíc přímo od stanu. Zároveň doplňujeme portfolio lipenských půjčoven sportovního vybavení, které mimo jiné nabízí různé druhy jízdních kol, ale také například elektročluny nebo malé plachetnice,“ popisuje Vojen Smíšek. Investice před létem směřují také do technického vybavení a zázemí kempu. Ten je velmi vyhledávaný kvůli své poloze na břehu jezera v blízkosti všech lipenských zážitků. V letních měsících je zde centrum animačních programů pro děti s oblíbeným maskotem lišákem Foxem.

Tradičně nabitý bude na Lipně kalendář akcí. „Letní provoz naplno odstartuje Slavnostní zahájení sezony Království lesa v sobotu 27. dubna. Návštěvníci tohoto unikátního rodinného parku se mohou těšit na bohatý zahajovací program, jehož vrcholem bude vystoupení Lipo & Debbi,“ zve Smíšek. Hosté, zvláště děti se mohou již nyní těšit na nepřetržitý proud legrace, divadla, workshopů nebo hudebních koncertů. Zajímavá bude i parkour show, která se bude během dne několikrát opakovat. V květnu a červnu bude zajímavý program v Království lesa pokračovat. Každou sobotu zde bude probíhat zábavné animační odpoledne s maskotem lišákem Foxem, který děti vtáhne do tematického programu. Čeká je například indiánské, princeznovské nebo pirátské odpoledne.

Do letních prázdnin se budou moci lidé zúčastnit dalších několika akcí. 18. a 19. května proběhne tradiční závod dračích lodí, který je oficiálním zahájením letní turistické sezony a kterého se účastní několik desítek posádek dračích jezdců a několik tisíc diváků a fanoušků. 15. 6. ožije Stezka korunami stromů tradiční akcí Slavnosti dřeva. „Vzhledem k tématu Ptačí stezky jsme se rozhodli, že tuto akci pojmeme jako Ptačí úlet,“ naznačuje Smíšek.

Možnost vyzkoušet si celou řadu sportů, setkat se se známými sportovci a závodit v několika disciplínách přinese největší český sportovní festival Lipno Sport Fest 2019. Od 17. do 25. srpna proběhne již 8. ročník této oblíbené akce, za kterou se sjíždí na Lipno hosté z celé republiky. Po loňském úspěchu se pak na Lipno vrací extrémní překážkový závod Spartan Race, během kterého se 21. a 22. září poběží hned tři závody s různou délkou tratě a náročností překážek. Je to vůbec poprvé, kdy se tento takzvaný Trifecta závod uskuteční na stejném místě dva roky po sobě. Minulý ročník přilákal na Lipno zhruba dvacet tisíc hostů, z toho osm tisíc závodníků.

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře