VAŘÍME S DANULOU: Kuřecí špíz se šťouchanými bramborami

VAŘÍME S DANULOU: Kuřecí špíz se šťouchanými bramborami

 

Maso nakládám alespoň den dopředu. Ve finále je pak křehčí, není okořeněné jen na povrchu a všechno včetně soli pěkně prosákne do masa.

1 kg kuřecího stehenního masa, 2 lžičky mleté papriky (použila jsem zauzenou), 2 lžičky sušeného česneku, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého černého pepře, špetka mletého chilli, sušené bylinky (rozmarýn, tymián, bazalka, petržel), 4 lžíce oleje, 1 velká červená paprika (na větší kostky), 1 červená cibule (na klínky), voda, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce hotové světlé jíšky.

Maso nakrájíme na delší pruhy, smícháme s kořením, solí a olejem, důkladně promícháme a vrazíme přes noc do lednice. Poté napichujeme na předem ve vodě namočené špejle střídavě s cibulí a paprikou. Hotové špízy naskládáme do pekáčku, zastříkneme sojovou omáčkou, mírně podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme 30 minut na 180 stupňů.

Pak pekáček odklopíme a za občasného přelití výpekem pečeme do barvy. Těsně před koncem pečení zahustíme šťávičku hotovou jíškou.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

Komentáře

komentářů