HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

Pondělí 8. dubna

6:10 Technický zásah Stejně jako předcházející den alarmovala v bytě na Sídlišti ve Vlachově Březí svému majiteli karma. Profesionální hasiči ze stanice Prachatice prověřili, že karma není opravdu napojena na plyn. Událost bude řešit dcera pána bydlícího v bytě.

9:38 Únik nebezpečných látek – V základní škole v Komenského ulici ve Vlachově Březí se v jednom z kabinetů rozbila láhev s kyselinou sírovou. Jednalo se přibližně o půl litru. Zasahující profesionální hasiči ze stanice Prachatice společně s jednotkou místních dobrovolných hasičů kyselinu zajistili. Evakuace školy nebyla nutná, nikdo neutrpěl žádné zranění.

10:05 Technický zásah – Transport pacienta z domu do sanitky zajistila v ulici Na Sadech v Prachaticích místní profesionální jednotka.

16:23 Technický zásah – Stejná jednotka provedla ve Vlachově Březí na Sídlišti nouzové otevření dveří bytu.

21:12 Planý poplach – Profesionální hasiči ze stanice Vimperk a dobrovolná jednotka obce Volary byli vysláni k Horní Vltavici, kde byla ohlášena dopravní nehoda osobního automobilu. Jednotky ale byly v průběhu jízdy k zásahu vráceny. Policie ČR, která se dostavila na místo události, podala zprávu, že se jedná o osobní auto, které nebylo řádně zabrzděné a samovolně sjelo do příkopu. O nehodu se nejednalo.

(vm)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře