HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

Pátek 29. března

12:22 Dopravní nehoda – Profesionální jednotka ze stanice Vimperk a dobrovolná jednotka obce Volary byly vyslány k obci Strážné k nehodě kamiónu. Nehoda je bez zranění, kamión se v době příjezdu hasičů nacházel v příkopu, bez úniku provozních kapalin. Řidič si povolal odtahovou službu. Jelikož nehrozilo žádné bezprostřední nebezpečí, vimperská jednotka se vrátila zpět na základnu, volarští asistovali při vyprošťování zpět na silnici.

12:55 Únik nebezpečných látek – Na silnici I/4 ve Vimperku, části obce Arnoštka vyčistila vimperská profesionální jednotka olej vyteklý z osobního auta značky VW Caddy. Jednalo se přibližně o pět litrů oleje, který hasiči zlikvidovali sorbentem.

18:22 Dopravní nehoda – Úklid vozovky od vyteklého oleje, střepů a plastů zajistila po střetu dvou osobních aut značek Škoda Octavia a Jeep Grand Cherokee v obci Pěčnov profesionální jednotka ze stanice Prachatice.

 

Sobota 30. března

9:06 Technický zásah – Profesionální hasiči ze stanice Vimperk byli vysláni do obce Stachy, kde v části obce Kůsov hrozilo, že nakloněný strom spadne na rodinný dům. Mezi nakloněným stromem a rodinným domem se nacházelo elektrické vedení, proto byl na místo zásahu povolán pracovník firmy E-on, který po dobu zásahu vedení vypnul. Dále si velitel zásahu si jako posilovou jednotku vyžádal automobilovou plošinu ze stanice Prachatice. Ukázalo se však, že ji na místě nelze bezpečně ustavit. Hasiči proto museli nakloněný strom ukotvit navijákem z cisterny a pak teprve postupně rozřezat a odklidit.

18:54 Dopravní nehoda – Zajištění obou havarovaných osobních aut a úklid vozovky provedli po dopravní nehodě, která se stala ve Špidrově ulici ve Vimperku, místní profesionální hasiči.

 

Neděle 31. března

14:05 Technický zásah – Zabouchnutý byt, ve kterém zůstalo nemocné dítě, otevřeli v obci Lažiště profesionální hasiči ze stanice Prachatice.

(vm)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře