LIPNO NAD VLTAVOU: Poslední lyžování ve středu 27. března. Celodenní skipas koupíte...

LIPNO NAD VLTAVOU: Poslední lyžování ve středu 27. března. Celodenní skipas koupíte za dvacku

 

Lyžování za dvacku si užijí všichni, kdo vyrazí ve středu 27. března do Skiareálu Lipno. Zvýhodněná cena skipasu je tradičním rozloučením se zimou v poslední den sezony. Areál čeká odstávka lanových drah a příprava na letní sezonu. Ta vypukne za nedlouho otevřením Království lesa.

„Všechny zveme ve středu 27. března na poslední lyžování. Skipas bude za dvacet korun. Lyžařům i snowboardistům bychom chtěli poděkovat za přízeň v letošní sezoně,“ vzkazuje mluvčí Skiareálu Lipno Vojen Smíšek.

Zima na Lipně byla jedna z nejlepších za poslední roky. Lyžovalo se 103 dnů a díky dostatku přírodního sněhu si jí užili nejen sjezdaři, ale i milovníci běžek. Stabilní teploty pod nulou pak zajistili bruslení na zamrzlém jezeře. „Díky výborným podmínkám jsme mohli našim klientům nabídnout kvalitní sjezdovky, spoustu zábavy v novém skicrossu a pestré vyžití i mimo svah. Dařilo se udržovat běžecké stopy a bruslení na jezeře se letos povedlo v průběhu jarních prázdnin. Hosté, co zde trávili svou zimní dovolenou, si tak užili pestrou kombinaci aktivit, kterou Lipno nabízí,“ hodnotí sezonu Vojen Smíšek.

Sezona na Lipně nikdy nekončí, a tak je potřeba bleskově připravit letní provozy. Půjčovny už začaly s výměnou sortimentu a v Intersport Rent Kapitanát tak budou již v sobotu k dispozici jízdní kola a koloběžky. Cyklisté mohou vyrazit na oblíbenou jezerní cyklostezku. Letní teploty vybízí také k návštěvě Stezky korunami stromů, kam v uplynulém víkendu zavítalo 600 návštěvníků. Lákají je sem nejen unikátní výhledy, ale také nová Ptačí stezka s hnízdními budkami a dřevěnými modely ptáčků žijícími v okolí.

Pravidelnou údržbou a kontrolou projdou také lanové dráhy. „Čeká nás plánovaná odstávka lanovky Lipno Express. Musíme provést veškeré revize a zkoušky, než zahájíme její letní provoz na konci dubna,“ říká Vojen Smíšek. Lanovka se pro pěší opět roztočí 27. dubna, kdy proběhne Slavnostní zahájení sezony v Království lesa. Návštěvníky tohoto unikátního rodinného parku čeká nabitý otvírací program plný zábavy pro děti i dospělé.

Text a foto: (vs)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře