LIPNO NAD VLTAVOU: Aktuálně ze skiareálu: Místní ledovec. Dopoledne lyže, odpoledne pak...

LIPNO NAD VLTAVOU: Aktuálně ze skiareálu: Místní ledovec. Dopoledne lyže, odpoledne pak kolo

 

Jako na alpském ledovci to teď působí ve Skiareálu Lipno. Zatímco na sjezdovkách se stále lyžuje, dole u jezera už se prohání cyklisté. Konec března přinesl jarní počasí, sníh přesto drží. Na svazích je ho stále i přes půl metru. Půjčovny už začaly měnit sortiment.

„Na Lipně jsou příjemné teploty, ale i tak se daří upravovat sjezdovky. Je to pěkná jarní lyžovačka. Aktuálně máme 20-60 cm sněhu, na kterém to krásně jede a pořád jsou otevřeny všechny sjezdovky. Ze zábavných prvků zůstává část překážek ve snowparku a upravili jsme skicross tak, aby byly v provozu stále dvě dráhy. Navíc na terásce nachytáte první jarní bronz. Jsou to parádní podmínky,“ říká mluvčí Skiareálu Lipno Vojen Smíšek. Areál je otevřen každý den od 8:30 do 16:00. Večerní lyžování od 18:00 do 21:00 zůstává v provozu v pátek a v sobotu.

Aktuálně je ve Skiareálu Lipno takzvaná vedlejší sezona a lyžuje se tak za zvýhodněné ceny. S kartou hosta Lipno.card mohou lyžaři navíc ušetřit 20 % při nákupu dvou a vícedenního skipasu. Další zvýhodnění na skipasy jsou připraveny pro hosty, kteří přijedou vlakovými a autobusovými spoji z Českých Budějovic. „S jízdenkou nakoupí lyžaři celodenní skipas s 30% slevou. Kromě toho má autobus dotované jízdné pro děti, studenty a seniory, kteří za cestu z Budějovic na Lipno zaplatí pouhých 17 korun,“ uvedl Smíšek.

Ideální kombinací při návštěvě Lipna je dopolední lyžování a odpolední doplňková aktivita. „Spoustu hostů teď vyráží po lyžování na Stezku korunami stromů, kde se pomalu začíná probouzet les a také výhledy do okolí jsou fascinující. Milovníci cyklistiky si zase pochvalují, že už mohou vyrazit na oblíbenou jezerní cyklostezku. Lipno teď připomíná alpský ledovec, kde se na vrcholcích lyžuje a v údolí už probíhají letní aktivity,“ komentuje situaci Vojen Smíšek.

Na aktuální podmínky reagují také lipenské půjčovny sportovního vybavení a připravují se na změnu sortimentu. „V půjčovně Intersport Rent, která je u lanové dráhy, zůstávají zatím lyže a snowboardy. Na Kapitanátu v Marině už se ale uklízí zimní výbava a navážíme kola. Letní provoz půjčovny zahájíme následující víkend od 30. března,“ říká Smíšek.

Text a foto: (vs)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře