V KUCHYNI S DANULOU: Favorit neboli vařená sekaná

V KUCHYNI S DANULOU: Favorit neboli vařená sekaná

 

750 g vepřového boku bez kosti a kůže, 500 g jemného salámu (typu Junior), 4 vařená vejce (na kostičky), 4 syrová vejce, 1 červená kapie (na malé kostičky), 2 hrsti mraženého hrášku, 1 lžička Vegety, 1 lžička soli, 1 lžička mletého černého pepře

Maso a salám pomeleme na masovém mlýnku (mám matrici č.8), vsypeme do mísy, přidáme na kostičky nakrájená vejce a kapii, hrášek a syrová vejce, osolíme opepříme, ochutíme Vegetou a vše důkladně promícháme. Směs natlačíme do sáčku na tlačenku, vložíme do vroucí vody a vaříme lehkým varem 1 hodinu a 15 minut. Poté necháme zchladnout, vyndáme z obalu a uložíme do lednice zatuhnout.
Vychladlé konzumujeme s pečivem.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře