PEČEME S DANULOU: Sýrové bulky

PEČEME S DANULOU: Sýrové bulky

 

225 ml vlažné vody, 45 ml oleje, 420 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 1 a 1/2 lžičky soli, 15 g čerstvého droždí, vejce na potření, tvrdý sýr strouhaný nebo plátky (já použila obyčejnou strouhanou “třicítku”) a mimo to vejce na potření

Těsto zpracováno a vykynuto v pekárně.
Vykynuté rozdělíme na 6-8 dílů (to záleží na tom, jak velké housky si chceme upéct, 6 kousků z tohoto množství je opravdu mega velikosti), vytvarujeme na plech s pečícím papírem bochánky a necháme je asi 45 minut kynout pod igelitem. Pak je mírně zploštíme dlaní, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hustě sýrem a pečeme asi 20 minut na 190 stupňů.
Hotové necháme vychladnout na mřížce.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře