RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Masopustní piškotové koblihy

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Masopustní piškotové koblihy

 

5 dkg másla, 5 dkg moučkového cukru, kůra a šťáva z 1/2 citronu, 2 lžíce rumu, špetka soli, 3 žloutky, 1 vejce, 25 dkg hladké mouky, 25 dkg polohrubé mouky, kvásek z 1 kostičky droždí, 1/4 l vlažného mléka; marmeláda, tuk na smažení, moučkový cukr na posypání

Rozpuštěné máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Pak přidáme šťávu i kůru z citronu, rum, sůl, žloutky a celé vejce a opět šleháme. Dále přidáme hladkou a polohrubou mouku, kvásek a mléko a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme plát, vykrájíme kolečka, polovinu poklademe kopečkem marmelády, přiklopíme druhým kolečkem, okraje zmáčkneme a znovu vykrojíme. Koblížky usmažíme v horkém tuku dozlatova. Hotové pocukrujeme.

Připravuje: Lucie  KOHOUTOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů