JIŽNÍ ČECHY: Malí pacienti v táborské nemocnici dostanou v březnu nové oddělení...

JIŽNÍ ČECHY: Malí pacienti v táborské nemocnici dostanou v březnu nové oddělení za 77 milionů Kč

 

Dvaačtyřicet lůžek pro malé pacienty včetně jejich případného doprovodu. Takovou kapacitu bude mít nové dětské oddělení v Nemocnici Tábor. Jeho součástí jsou tři ambulance, kde zároveň půjde vyhledat i lékařskou první pomoc. Provoz tu zahájí během března. Při slavnostním otevření tohoto oddělení to řekl ředitel nemocnice Ivo Houška.

Stavba nového pavilonu trvala podle Houšky devět měsíců a vyžádala si náklady 77 milionů korun. „Jednadvacet milionů jsme uhradili ze svých zdrojů a 56 miliony nám přispěl zakladatel nemocnice – Jihočeský kraj,“ upřesnil ředitel.

Hejtmanka Ivana Stráská vidí jednu z hlavních výhod nového oddělení v tom, že se nachází v blízkosti operačních sálů a děti na ně už nebude nutné vozit přes celý areál, jak tomu bylo dosud. „Těší mě, že nemocnice logicky přesouvá jednotlivá oddělení a v uvolněných prostorách zároveň vytváří volné místo, například pro novou psychiatrii či plánované změny týkající se léčebny pro dlouhodobě nemocné,“ uvedla hejtmanka.

Na dětském oddělení v táborské nemocnici je ročně hospitalizováno zhruba 4 200 pacientů a dalších zhruba 9 400 jich tu ošetří ambulantně.

Text a foto: (tzjč)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře