DOBRÁ ZPRÁVA POTĚŠÍ: Penny Market opět po půl roce výrazně navyšuje mzdy,...

DOBRÁ ZPRÁVA POTĚŠÍ: Penny Market opět po půl roce výrazně navyšuje mzdy, v průměru o 10 %

 

Zaměstnanci obchodů i logistických center společnosti Penny Market si od 1. března 2019 polepší na mzdách v průměru o 10 %. Základní mzda pokladní pracující na plný úvazek se bude v Penny Marketu nově pohybovat v rozmezí 23 000 – 28 000 korun měsíčně.

V případě pokladních se jedná o navýšení mzdy až o 15 %. To znamená, že základní plat se jim navýší podle doby trvání pracovního poměru od 2 500 do 3 000 korun měsíčně. „Vždy uvádíme čísla skutečné minimální mzdy bez jakýchkoliv příplatků, například za víkendové směny, a pro zaměstnance s plným úvazkem. Dlouhodobě se při porovnání těchto čísel platové podmínky našich zaměstnanců drží nad průměrem retailu a naši lidé patří k těm nadprůměrně ohodnoceným v rámci obchodních řetězců,“  konstatuje jednatel společnosti Martin Peffek a dodává: „Navýšení se týká všech zaměstnanců. Jeho cílem je poskytovat našim lidem férové a motivující mzdové podmínky a přilákat nejen nové zaměstnance, ale odměnit i ty věrné a zkušené, kteří už pro společnost pracují řadu let.“

Navýšení mezd je výsledkem kolektivního vyjednávání, v jehož rámci došlo i k dojednání dalších výhod pro zaměstnance, mimo jiné k navýšení hodnoty poskytovaných stravenek z 80 na 90 korun. „Jsme velmi rádi, že ve společnosti Penny Market funguje sociální dialog na vysoké úrovni a jedním z jeho výsledků je výrazné navýšení mezd,“ říká prezidentka Unie zaměstnanců, logistiky a služeb Renáta Burianová.

Zaměstnanci si kromě plošných benefitů v podobě stravenek, týdne dodatkové dovolené nebo jazykového vzdělávání, mohou volit různé formy atraktivních benefitů v rámci cafeteria systému, které jim osobně nejvíce vyhovují. Velký důraz klade společnost Penny Market i na možnost skloubení práce a rodinného života, kdy umožňuje zaměstnávání na zkrácené úvazky, čehož ve velké míře využívají například ženy na rodičovské dovolené.

Penny Market v současné době zaměstnává 5 600 zaměstnanců a se sítí 380 prodejen je největší obchodní sítí v České republice. Díky tomu je především na menších městech jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů u nás.

 

(tzpenn)

Ilustrační foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře