V KUCHYNI S DANULOU: Nepečené jahodové kostky

V KUCHYNI S DANULOU: Nepečené jahodové kostky

 

3 a 1/2 balení sušenek Petit Beurre z Coopu (lze použít jakékoliv máslové hranaté sušenky typu Be-Be, celkem asi 700 g), 250 g změklého másla, 200 g krystalu, 1 vanilkový cukr, 500 g měkkého vaničkového tvarohu, 3 jahodové pudinkové prášky, 1 litr mléka, šlehačka na dozdobení.

Uvaříme si pudink z mléka, pudinkových prášků, vanilkového cukru a krystalu, necháme zcela vychladnout, proti tvorbě škraloupu položíme navrch mikrotenový sáček.

Máslo vyšleháme ručním elektrickým šlehačem a po lžících do něj zašleháme vychladlý pudink a pak už jen lehce zašleháme tvaroh a rozdělíme vzniklý krém na 4 dávky.

Dno formy (32 x 22 cm-vnitřní rozměry) vysteleme pečícím papírem (není to však bezpodmínečně nutné) a poklademe v jedné vrstvě sušenkami, navrstvíme jednu dávku krému, opět sušenky atd., množství vyjde na 5 vrstev sušenek a výše zmíněná forma je naplněná až po rantlík. 

Vršek dozdobíme ušlehanou smetanou se ztužovačem (já dala svou oblíbenou instantní šlehačku od Oetkera, 2 balení na 200 ml velmi vychlazeného mléka) a dáme přes noc zatuhnout.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře