PRACHATICE: Zdravé město předalo know-how Vimperku

PRACHATICE: Zdravé město předalo know-how Vimperku

 

Prachatice navštívilo vedení města Vimperk v čele se starostkou Jaroslavou Martanovou a místostarostou Zdeňkem Kunclem.
Přijal je místostarosta Prachatic Jan Klimeš. Účastna byla koordinátorka Zdravého města Prachatice Marie Peřinková a místostarosta Miroslav Lorenc.

Na programu setkání bylo předání know-how Zdravého města Prachatice, které je součástí Národní sítě zdravých měst (NSZM) již jedenáctým rokem. Za političky Zdravého města Prachatice Hanky Mrázové to město Prachatice dotáhlo do kategorie C a právem jí patří velké poděkování. Současným politikem je Jiří Machart.

Koordinátorka a její asistentka předložily Vimperku, co měly. Popsaly a vysvětlily jak, kde a kam se přihlásit, co pro to udělat, co to pro město, města znamená. V současné době je v NSZM přes 130 aktivních měst a řada svazků obcí a MAS. Předložen byl propagační materiál, rozebrány webové stránky Zdravého města Prachatice i www.nszm.cz, kde je řada příkladů dobré praxe.

Závěrem od místostarosty Jana Klimeše padlo pozvání na Fórum Zdravého města Prachatice, které se uskuteční 19. února od 17 hodin ve Společenském sále Národního domu v Prachaticích.

Text a foto: Hanka Rabenhauptová (RH+) – PRACHATICE, oficiální web města

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře