POČASÍ: Vývoj situace a předpověď pro ČR od středy 23. ledna do...

POČASÍ: Vývoj situace a předpověď pro ČR od středy 23. ledna do středy 30. ledna

 

Situace: Nad centrálním Středomořím se prohloubí tlaková níže a bude částečně ovlivňovat počasí u nás. V sobotu postoupí ze západní do střední Evropy slábnoucí okluzní fronta a bude se nad naším územím rozpadat. V první polovině příštího týdne počasí u nás začne ovlivňovat tlaková níže nad centrálním Středomořím a v závěru období postoupí ze západní do střední Evropy okluzní fronta.

Předpověď na středu (00-24):
Zataženo až oblačno, zpočátku ojediněle, odpoledne od jihu postupně místy slabé sněžení. Na severu a severovýchodě místy jasno nebo skoro jasno, ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -7 až -11 °C,
při déletrvajícím vyjasnění a sněhové pokrývce kolem -14 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až -1 °C, v 1000 m na horách kolem -6 °C. Mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Zataženo až oblačno, odpoledne a večer místy přechodně i polojasno. V jihozápadní polovině území místy, jinde ojediněle slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové
pokrývce ojediněle kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C, na severovýchodě -5 až -2 °C. Slabý, na východě území mírný severovýchodní vítr 3 až 7 m/s se postupně bude stáčet na severní.

Předpověď na pátek (00-24):
Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Ojediněle slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -5 až -9 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -12 °C. Nejvyšší denní teploty -4 až -0 °C, na severovýchodě -6 až -3 °C. Mírný severní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu (00-24):
Oblačno až zataženo, přechodně místy polojasno. Postupně v severozápadní polovině Čech místy slabé sněžení přecházející v polohách pod 700 m v déšť nebo mrholení, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty -5 až -9 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -12 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s, se bude měnit na jižní.

Předpověď na neděli (00-24):
Oblačno až zataženo, na Moravě a ve Slezsku zpočátku i polojasno. V Čechách místy slabý déšť nebo déšť se sněhem, i mrznoucí. Zpočátku nad 700, postupně nad 300 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, na Moravě a ve Slezsku -4 až -8 °C. Nejvyšší denní teploty -4 až 0 °C, v Čechách místy kolem +2 °C. Slabý jižní vítr do 4 m/s

Vyhlídka počasí od pondělí do středy:
Oblačno až zataženo, místy přechodně až polojasno. Místy sněžení. Nejnižší noční teploty -2 až -7 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +3 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

Ilustrační foto: Ivana PISKÁČKOVÁ

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře