RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Slavnostní karbanátky

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Slavnostní karbanátky

 

½ kg hovězího masa, 2 žemle namočené v mléce, 10 dkg slaniny, 2 vejce, 1 cibule, ¼ kg čerstvých hub (2 hrsti sušených), ¼ l kysané smetany, hladká mouka, sádlo, sůl, pepř
Maso umeleme na strojku, přidáme jemně nasekanou cibuli, kostičky z 5 dkg slaniny, 1 lžíci smetany, osolíme, opepříme a spojíme. Tvoříme karbanátky, které obalíme v mouce a na rozpáleném sádle opečeme z obou stran. Karbanátky vyndáme, do omastku přidáme zbytek nakrájené slaniny, nakrájené houby, osolíme a chvilku dusíme, dokud nepustí šťávu. Vrátíme karbanátky a za mírného podlévání dusíme asi 10 minut. Ke konci přidáme kysanou smetanu, dobře promícháme a podáváme. Pokud použijeme houby sušené, musíme je nejprve povařit v mléce.
Pozn.: Namočila jsem si více hub a dala jsem nasekané i do karbanátků.)
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů