RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Kuřecí roláda

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Kuřecí roláda

 

1 vykostěné kuře, sůl, 1 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžičky mleté papriky, máslo
Nádivka:
3 žemle, mléko, 4 vejce, 1 lžíce másla, sekané mandle, 10 dkg jemně nakrájené dobré šunky nebo uzeného, 1 lžíce nasekané petrželky, špetka strouhaného muškátového oříšku, sůl

Žemle nakrájíme na kostičky a zmladíme je mlékem. Žloutky utřeme s máslem a se solí, přidáme vymačkané kostičky žemlí, mandle, šunku, petrželku a muškátový oříšek, lehce osolíme a promícháme. Nakonec zlehka zapracujeme sníh z bílků. Pokud by byla náplň příliš řídká, dohustíme ji strouhankou.
Vykostěné kuře osolíme a na masitou stranu rozprostřeme nádivku. Pevně stočíme do rolády a omotáme nití. Rozpustíme máslo, promícháme je se zázvorem a paprikou a touto směsí dobře roládu potřeme. Dáme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody, přidáme lžíci másla a dáme péct. Během pečení potíráme máslovou směsí a podléváme vodou. Roládu podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů