VAŘÍME S DANULOU: Květákové bramboráčky

VAŘÍME S DANULOU: Květákové bramboráčky

 

1 středně velký květák, 3 středně velké brambory (najemno nastrouhat), 1 menší mrkev (najemno nastrouhat), 100 g tvrdého sýra (najemno nastrouhat), 1 středně velká cibule (nadrobno), 1 vejce, 3 stroužky česneku (prolisovat), 4 vrchovaté lžíce hladké mouky, 1 lžíce sušené majoránky, 1/2 lžičky drceného kmínu, sůl, mletý černý pepř

Květák rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Poté rozmačkáme mačkadlem na brambory a necháme vychladnout. Pak přidáme cibuli, nastrouhané brambory a mrkev, strouhaný sýr, prolisovaný česnek, koření, sůl, vejce a mouku. Vše důkladně promícháme a lžící tvoříme na pánvi malé bramboráčky. Smažíme z obou stran dozlatova a hotové necháme na papírové utěrce odsát přebytečný tuk.
Výborné jsou s česnekovým dipem ze zakysané smetany.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů