HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Ne všechny zásahy hasičů v právě končícím roce byly...

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Ne všechny zásahy hasičů v právě končícím roce byly vážné, naopak

Snad všichni víme, že práce hasičů je velmi odborná, často nebezpečná a vysoce náročná, ať už při dopravních nehodách, požárech či větrných kalamitách. V naprosté většině případů tomu tak zcela určitě je. Blíží se Silvestr, a proto se hodí vzpomenout si, že hasiči řeší nejen dramatické či dokonce tragické situace. Celá řada zásahů je kuriózních nebo minimálně mohou vzbudit na tvářích úsměv.

Úterý 6. února

22:02        Planý poplach – Osádky cisteren a automobilového žebříku profesionálních hasičů ze stanice Prachatice byly v Prachaticích vyslány do Národní ulice, kde byl ohlášen kouř linoucí se z jednoho z bytů. Hasiči průzkumem zjistili, že žádný byt nehoří, že se jedná o kouř z nedaleké teplárny.

Pátek 11. května

18:13         Dopravní nehoda – Na Husově třídě v Českých Budějovicích řešila profesionální jednotka ze stanice Suché Vrbné mírně kuriózní nehodu, kdy z jedoucího vozu značky VW Golf se uvolnilo přední kolo a v protisměru narazilo do vozu Audi A3. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči auta zajistili protipožárním opatřením a do příjezdu policistů řídili provoz na silně frekventované třídě. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn.

Neděle 13. května

14:52         Planý poplach – Planým poplachem byl i další výjezd táborských profesionálních hasičů, když společně s Policií ČR vyjeli do obce Turovec k údajně se topící osobě. Člověk na rybníku Nový Kravín provozoval kitesurfing.

Čtvrtek 24. května

9:05           Záchrana zvířete – K odchytu vzácného papouška žako vyjeli v Týně nad Vltavou do Sakařovy ulice místní profesionální hasiči. Podle oznamovatele na tísňovou linku seděl papoušek na stromě, u kterého by bylo možné ustavit výškovou technikou. Než však hasiči přijeli, papoušek změnil strom a zde výšková technika už ustavit nešla. Hasiči se tedy pokusili ptáka odchytnout po nastavovacím žebříku. To se však vůbec nedařilo. Žako stále unikal. Hasiči se proto rozhodli přistoupit k další možnosti. Z vysokotlakého proudu vytvořili vodní mlhu, kterou ptáka celého promočili. Ten pak sklouzal po větvích až na zem, kde ho hasiči zajistili podběrákem a předali šťastné majitelce.

 

Středa 13. června

3:52           Technický zásah – Profesionální hasiči ze stanice Blatná zasahovali v rodinném domě v Sedlici, části obce Důl, kde do dětského pokoje zaběhla liška. Obyvatelé domu pokojík opustili a lišku v něm zamknuli. Hasičům se podařilo ji odchytit. Vypustili ji do volné přírody.

Středa 25. července

19:02        Planý poplach – Profesionální jednotka ze stanice Týn nad Vltavou vyjela do obce Dříteň, kde byl ohlášen požár kapličky s elektrorozvody. Operační středisko vyhlásilo také poplach pro jednotku místních dobrovolných hasičů. Hasiči zjistili, že kaplička nehoří. Do kapličky vlezla kočka, která dostala ránu proudem. Z kočky se zakouřilo, což vypadalo, že hoří cela kaplička.

Pondělí 17. prosince

10:36        Záchrana zvířete – V Táboře – Klokotech byla vyslána profesionální jednotka z táborské stanice k záchraně ovce z ostrůvku na řece Lužnici. Když hasiči přijeli na místo, stála ovce na ostrůvku uprostřed řeky. Než hasiči sundali člun na hladinu Lužnice, ovce se přebrodila na protější břeh a zaběhla do lesa. Jednotka více nezasahovala.

(vm)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře