RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Zelnice z uzeného žebra

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Zelnice z uzeného žebra

 

2 l vody, 50 dkg kysaného zelí, uzená žebra, 3 brambory, 2 nožičky pikantní klobásy, 15 dkg uzeného špeku nebo slaniny, sádlo, 1 cibule, sušený tymián, 3 lžíce hladké mouky, 2 dl mléka, 3 lžíce octa, pikantní paprika, sůl, pepř

Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme rozpustit, přidáme 2 lžíce sádla, cibuli a nakrájené zelí. Osolíme a chvilku osmažíme. Zaprášíme paprikou a zalijeme vodou. Přidáme nakrájené brambory, uzená žebra, sůl, pepř, 1 lžičku tymiánu a vaříme do změknutí. V mléce rozmícháme mouku a vlijeme do polévky. Přidáme nakrájenou klobásu, maso z obraných žeber a provaříme. Dochutíme octem a solí.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

 

Komentáře

komentářů