HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

Pondělí 12. listopadu

9:20 Technický zásah – V obci Svojnice transportovala profesionální jednotka ze stanice Prachatice pacienta z domu do sanitky.

Úterý 13. listopadu

9:31 Únik nebezpečných látek – K úniku plynu z potrubí vyjeli do Lhenic profesionální hasiči ze stanice Prachatice a dobrovolní hasiči ze Lhenic. Ti přijeli k úniku jako první a podali zprávu, že se jedná o zemním strojem porušené středotlaké plynovodní potrubí, ze kterého unikal plyn. Hasiči vymezili místo úniku a ohraničili ho páskou. Na místo přijel technik pohotovostní služby, který únik zastavil. Prachatická jednotka pak měřením prověřila, zda vymezený nebezpečný prostor je ve správné velikosti. Poté profesionálové zásah ukončili, SDH Lhenice setrvala na místě, dokud nebylo potrubí opraveno.

Sobota 17. listopadu

4:25 Dopravní nehoda – Na silnici I. třídy č. 4 v obci Strážný zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému u dopravní nehody, při které se střetly dva osobní automobily továrních značek Peugeot 207 a Ford Fusion. V době příjezdu profesionálních hasičů ze stanice Vimperk byly dvě zraněné osoby již v péči ZZS. Další tři zraněné osoby seděly v havarovaných autech. Hasiči pomohli po příjezdu dalších sanitek s jejich naložením. Zároveň hasiči havarovaná auta zajistili proti vzniku požáru a zasypali unikající provozní kapaliny sorbentem. Po zaměření nehody Policií ČR jednotka provedla úklid vozovky – zametení střepů a plastů a dokončila úklid vyteklých provozních látek. Na místo se poté dostavila odtahová služba a havarované vozidla odklidila z komunikace.

18:57 Požár – Bez vzniklé škody byl uzavřen požár odpadu, který hořel v odpadkovém koši na Malém náměstí v Prachaticích. Požár uhasili místní profesionální hasiči.

Neděle 18. listopadu

2:01 Technický zásah – V Žernovicích provedli profesionální hasiči ze stanice Prachatice nouzové otevření dveří bytu.

10:03 Dopravní nehoda – Úklid vozovky po dopravní nehodě zajistila v obci Čkyně, části obce Dolany profesionální jednotka ze stanice Vimperk.

18:48 Dopravní nehoda – Zajištění havarovaného auta pak tatáž jednotka provedla po nehodě na namrzlé silnici v Libínském Sedle.

19:08 Dopravní nehoda – Stejný zásah pak vyřešila vimperská profesionální jednotka na silnici I/4 ve Vimperku na Sklářském vrchu.

(vm)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře