LIPNO: Zábava, radost, bezpečnost – taková bude letošní sezóna ve skiareálu

LIPNO: Zábava, radost, bezpečnost – taková bude letošní sezóna ve skiareálu

 

Více skvělé zábavy, bohatší program pro rodiny s dětmi, nové termíny příměstských táborů zaměřené i na snowboarding, na sjezdovce dvě unikátní skicrossové tratě propojené tunelem. Předsezónní investice včetně nové restaurace Energo a zrekonstruované U Yettiho a vylepšeného zasněžovacího systému přesáhly 22 milionů korun. Taková bude zimní sezóna ve Skiareálu Lipno.

Unikát: Dvě skicrossové tratě propojené tunelem

Tyto novinky jsou dalším významným krokem v upevňování pozice nejlepšího českého zimního střediska pro rodiny s dětmi. Nejvíce viditelnou přímo na svahu bude skicrossová dráha, která se už loni dočkala svého prodloužení.

„Reakce velkých i malých lyžařů byly nadšené. Proto jsme letos vybudovali druhou, paralelní skicrossovou dráhu. Obě tratě se navíc kříží několik metrů dlouhým tunelem, kterým budou lyžaři projíždět,“ uvedl mluvčí areálu Vojen Smíšek s tím, že takto koncipované tratě nemá žádné české středisko. Novou skicrossovou dráhou došlo také k navýšení počtu kilometrů sjezdových tratí ve Skiareálu Lipno na 12,2 km.

Obě trasy se budou lišit náročností. Jedna je navržena pro děti a druhá pro pokročilejší. Navrhla je společnost Freestyle Area, která má zkušenosti s přípravou různých snow a fun parků v celé republice. V lipenském skiareálu tito profesionálové pomáhají již druhým rokem.

Na sjezdovce lišáka Foxe ještě přibudou nové interaktivní prvky, které zvýší její atraktivitu a děti bude lyžování zase o něco více bavit. „Jedná se o slalomy, uměle vybudované terénní nerovnosti, na kterých se děti zhoupnou, pobaví,“ uvedl Smíšek.

Nová restaurace Energo a vylepšená U Yettiho

Významné investice směřovaly do gastronomických provozů. Lyžaři se mohou těšit na nově vybudovanou restauraci Energo přímo na vrcholu areálu. Restaurace s kapacitou 260 míst nabídne atraktivní prostředí, na které jsou hosté zvyklí z alpských středisek, a také velkou terasu s výhledem na sjezdovky a jezero. Rekonstrukcí prošla také oblíbená restaurace U Yettiho. Rozšířený interiér a terasa pro 250 hostů bude ve stylu horské chaty.

Animační programy inspirované FIS pravidly

Nový koncept přináší animační programy pro děti, které se na Lipně staly hitem léta. „Po výborných zkušenostech z léta děti pobaví animační programy, jejichž scénář je inspirovaný například i desaterem bezpečného lyžování FIS. Preventivně vychováváme už i nejmenší lyžaře, abychom aktivně posilovali bezpečnost na svazích. Ta je pro rodinný areál klíčová,“ řekl Smíšek. V hlavní úloze všech programů bude oblíbený maskot areálu lišák Fox.

Důraz na bezpečnost

V rámci maximální bezpečnosti lyžařů bude také na svahu více pasivních bezpečnostních prvků – oplůtky, matrace. Na lanové dráze Lipno Express navíc přibyly ochranné rámy pro děti.

Stejně jako v minulém roce bude na bezpečnost dohlížet také Skipatrola složená ze zdejších nejzkušenějších instruktorů, kteří tvoří největší lyžařskou školu v celé České republice. „Celou zimu se o vás bude starat zhruba 200 vyškolených instruktorů,“ říká Vojen Smíšek.

Rozšířená je i nabídka příměstských táborů, kdy rodiče svěří své děti do péče zdejších instruktorů a ti je budou vyučovat lyžování i tomu, jak se chovat na svahu. „Příměstské tábory jsou plánované o lednových sobotách a také během jarních prázdnin. Nově je v programu snowboardový turnus,“ informuje Smíšek.

Skibus z ČB za 17 Kč

Skiareál Lipno je dopravně nejdostupnějším lyžařským střediskem na jihu Čech. Vedle toho, že je areál přístupný po udržované silnici, tak se sem mohou lyžaři dostat i alternativními způsoby, které provozovatel podporuje.

„Pro lyžaře jsme připravili pravidelný skibus z Českých Budějovic, kde mohou děti do 18 let, studenti a senioři na 65 let využít dotované jízdné. Z Budějovic na Lipno se tak dopraví za pouhých 17 korun. Navíc každý po předložení jízdenky získá 30% slevu na jednodenní skipas,“ uvádí Smíšek.

Stejnou slevu na skipas získají také ti, kteří využijí vlakové spoje ČD Yetti z Tábora a z Českých Budějovic. K těm bude na nádraží zajíždět Skibus lišáka Foxe, který je zdarma a propojuje klíčová místa po Lipensku od Frymburku po Vyšší Brod.

Výhodnější lyžování s Lipno.card

S kartou hosta Lipno.card mohou hosté ve Skiareálu Lipno lyžovat o 20 % výhodněji. Tato nabídka platí pro skipasy od 2 dnů a více. Kartu získají od vybraných ubytovatelů zdarma jako bonus, nebo jí mohou zakoupit v Infocentru Lipno za 149 Kč. Čerpat mohou i další výhody, například jízdu zdarma Stezkabuem ke Stezce korunami stromů.

Výhodně na večerko

Na večerní lyžování bude platit pravidlo 3+1, tedy, že čtvrtý bude lyžovat zadarmo. „Výhodná nabídka je ideální například pro čtyři kolegy z kanceláře. Domluví se, za 50 minut jsou na Lipně a příjemnou večerní lyžovačku můžou vyměnit za návštěvu fitness centra,“ uvedl Smíšek.

Jako každoročně investoval areál i do modernizace technologií pro tvorbou sněhu. Ty jasně podpoří efektivitu a optimalizaci lipenského sněhového hospodářství. „Díky novým technologiím ušetříme vodu potřebnou při výrobě sněhu. Navíc jsme zefektivnili jeho distribuci a správné rozložení na sjezdové tratě,“ uzavírá Smíšek.

Text a foto: (vs)

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře