POZVÁNÍ Z HORNÍ PLANÉ: Svatomartinská slavnost vyvrcholí tradičním průvodem světel po městě

POZVÁNÍ Z HORNÍ PLANÉ: Svatomartinská slavnost vyvrcholí tradičním průvodem světel po městě

 

 Tradiční slavnost o svátku sv. Martina se uskuteční v neděli 11. listopadu na dvoře Památníku – rodného domu Adalberta Stiftera v Horní Plané. Akce začne v 16 hodin, přičemž oblíbený průvod světel vyjde do ulic města v 17.30 hodin.

„Přineste si s sebou rozsvícené lampiony, lucerny, baterky… Proč světlo? Je to symbol, kterým můžeme rozsvítit naše štěstí, zdraví, lásku, sami sebe… Přijďte si s námi užít hezkou svatomartinskou neděli. Zveme všechny děti i dospělé,“ říkají organizátoři.

V 16 hodin se uskuteční putování po stopách sv. Martina s drobnými úkoly pro děti. Následovat bude o hodinu později představení dětí z mateřské školy a poté již přijde na řadu zmíněný průvod. Trasa povede ulicí Palackého na Náměstí, poté kolem budovy infocentra do ulice Adalberta Stiftera, po které se účastníci vrátí zpátky k muzeu.

Na akci se kromě Památníku – rodného domu Adalberta Stiftera podílí Kulturní a informační centrum Horní Planá a místní mateřská škola.

O nadcházejícím víkendu si v Horní Plané přijdou na své také labužníci. Hned v několika restauracích bude servírováno husí menu a také svatomartinské víno.

Václav VOTRUBA

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře