RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Martinské rohlíčky ořechové

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Martinské rohlíčky ořechové

 

30 dkg hladké mouky, 7 dkg cukru, 3 žloutky, 12 dkg másla, 1 droždí (kvásek), špetka soli, 1,5 dl mléka
Ořechová náplň: 15 dkg cukru, 15 dkg ořechů, 1 dcl smetany (nemusí být všechna, podle hustoty), mletá skořice, 1 lžíce rumu, citronová kůra

Z mouky, cukru, žloutků, rozpuštěného másla, vlažného mléka, soli a kvásku vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme minimálně 1 hodinu kynout.

Těsto rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme kruh, který rozdělíme na 8 dílů.

Každý díl potřeme náplní a stočíme od nejdelšího kraje do tvaru rohlíčků.

Dáme na pečící papír, potřeme máslem a pečeme při 190 °C asi 10 minut.

Horké můžeme potřít máslem s rumem a sypeme moučkovým cukrem.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře