POLICIE ČR: Třikrát z aktuální svodky událostí: Pil a řídil. Vandal poškodil...

POLICIE ČR: Třikrát z aktuální svodky událostí: Pil a řídil. Vandal poškodil vozidlo. Řídil přes zákaz

• Čtyřiadvacetiletý muž z Vimperska je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelého řidiče osobního vozidla Škoda Felicia kontrolovali minulou sobotu v ulici Pivovarská dopravní policisté. Ti mu následným odborným měřením zjistili téměř dvě a půl promile alkoholu v dechu. Řidič dále nepředložil řidičské oprávnění, lustrací se ukázalo, že si ho totiž ještě nevyzvedl po ukončení předchozího zákazu řízení. Vzhledem k tomu, že je nyní podezřelý z trestné činnosti, hrozí mu u soudu, kromě nového zákazu řízení a peněžitého trestu, také trest odnětí svobody až na jeden rok.

• Policisté prověřují poškození osobního vozidla VW Sharan, kterého se dopustil z úterý na středu v Prachaticích dosud neznámý pachatel. Vandal na vozidle poškodil levý přední světlomet a pravý přední blinkr, čímž jeho majiteli způsobil škodu za nejméně 2500 korun.

• Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý třiatřicetiletý muž z Prachaticka. Podezřelého policisté kontrolovali v pondělí dopoledne jako řidiče osobního vozidla Deawoo, na místní komunikaci v ulici Klostermannova ve Vimperku. Následnou lustrací řidiče zjistili, že mu městský úřad vyslovil rozhodnutím zákaz řízení motorových vozidel do března 2019. Případ vimperští policisté prověřují formou zkráceného přípravného řízení, proto se podezřelý bude muset ze svého jednání do dvou týdnů zodpovídat také před soudem.

POLICIE ČR

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře