LIPNO: Lanovka Lipno Express prochází v těchto dnech největší opravou v posledních...

LIPNO: Lanovka Lipno Express prochází v těchto dnech největší opravou v posledních pěti letech

 

Skiareál Lipno zažívá největší opravu lanovky za posledních pět let. Prochází jí lanová dráha Lipno Express, kde je nutná výměna některých klíčových komponentů.

„Lanovka prochází pravidelnou údržbou, která se řeší každý rok. Mimo to provádíme výměnu důležitých komponentů, která se dělá vždy po několika letech provozu. Jedná se například o kladkové baterie, frekvenční měniče nebo pojízdný koberec na nástupu lanovky. Čekají nás také běžné práce a zátěžové zkoušky,“ jmenuje provozní ředitel lyžařského Petr Dušek.

Odstávka lanové dráhy začala 22. října, rozjede se začátkem zimní sezóny. Přesný termín bude známý podle vývoje počasí a teplot pod nulou. „Podle mnoha meteorologických ukazatelů i celé řady lidových pranostik a pověr očekáváme letos brzký příchod zimy,“ usmívá se tiskový mluvčí lyžařského areálu Vojen Smíšek. Skiareál Lipno letos investuje do oprav lanovky i dalšího vybavení souvisejícího s přepravou lyžařů více než tři miliony korun.

„Odstávka lanovky nijak neomezí provoz lipenských atraktivit. Na Stezku korunami stromů i do Království lesa se hosté dostanou pravidelným Stezkabusem, nebo pěší trasou,” uvádí Vojen Smíšek. Stezka je v provozu celoročně a Království lesa ukončí sezonu 31.  října.

Firma Lipnoservis bude v zimě pro obsluhu lanovky potřebovat asi pět brigádníků. Momentálně se na rekonstrukci vedle lipenských zaměstnanců podílí i odborníci z firmy Doppelmayr.

Text a foto: (vs)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře