HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

Pátek 12. října

18:17 Požár – Škodu ve výši 20 000,- způsobil požár osobního automobilu, ke kterému došlo v Mičovicích, části obce Klenovice. Požár uhasili profesionální hasiči ze stanice Prachatice ve spolupráci s jednotkou SDH obce Lhenice. Jednalo se o osobní vůz značky Jeep Grand Cherokee. Hasiči svým zásahem uchránili část vozu v hodnotě 130 000,-.

Sobota 13. října

8:26 Dopravní nehoda – V Prachaticích Pod Zdenicemi likvidovali místní profesionální hasiči následky dopravní nehody osobního automobilu značky Peugeot 306, který vyjel ze silnice a skončil ve vodoteči. Jednotka zajistila místo nehody a po dobu vyprošťování auta řídila provoz na silnici.

11:59 Dopravní nehoda – U další nehody zasahovala profesionální jednotka ze stanice Vimperk, a to v katastru obce Křesanov. Jednalo se nehodu osobních automobilů značek VW Golf a Škoda Octavia, přičemž jeden z nich narazil do rodinného domu. Při nehodě utrpěly zranění dvě osoby, obě byly v době příjezdu hasičů z auta venku. Ihned si je převzala ZZS. Zasahující hasiči zajistili oba vozy protipožárním opatřením a zabránili úniku provozních kapalin. Po zaměření nehody policisty pak jednotka vyčistila ze silnice vyteklé provozní látky.

15:23 Technický zásah – Vimperští profesionální hasiči byli vysláni do obce Stachy, části obce Kůsov k nouzovému otevření dveří bytu. Jednotka nezasahovala, osoba uvnitř otevřela sama.

Neděle 14. října

16:07 Požár – Žádná škoda nevznikla při požáru trávy a lesního porostu, ke kterému došlo u obce Lhenice, části obce Třebanice. Požár na ploše přibližně 10 x 8 metrů likvidovali profesionální hasiči ze stanice Prachatice a dobrovolní hasiči obcí Netolice a Lhenice. Zásah hasičů trval přibližně hodinu a půl. ZZS z požářiště odvezla jednu zraněnou osobu, která se nadýchala kouře.

(vm)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře