RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vdolečky

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vdolečky

 

50 polohrubé mouky, 1 droždí (kvásek), 5 dkg moučkového cukru, 20 ml plnotučného mléka, 1 vejce, nastrouhaná citronová kůra, 5 dkg másla, špetka soli, tuk na smažení, povidla, tvrdý tvaroh, kysaná smetana

Do mouky dáme vejce, cukr, nastrouhanou kůru, rozpuštěné máslo, vlažné mléko, špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout 1 hodinu. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na výšku asi 1,5 cm a vykrajujeme kolečka. Necháme je přikryté ještě 15 minut kynout. Do každého kolečka uděláme důlek a touto stranou je vkládáme do horkého tuku a přikryjeme pokličkou, obrátíme a už nepřikrýváme. Vdolečky potíráme povidly, sypeme tvarohem, cukrem a zdobíme smetanou.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů