PETR ŠTĚPÁNEK: Volby jsou svátkem demokracie. A hlouposti

PETR ŠTĚPÁNEK: Volby jsou svátkem demokracie. A hlouposti

Naprosté většině zemí světa stačí na volby jeden den. My máme dvoudenní specialitu. Ale vyplatí se to. Je to organizačně složitější, ale zato dražší.

Ve sněmovních volbách se kroužkuje, v komunálních křížkuje. Když to spletete, je váš hlas neplatný. A to se vyplatí.

Volební lístek pro komunální volby je ve velkých městech tak obrovský, že stačí tak tři čtyři a vytapetujete s nimi celý pokoj.

Můžete si ale sestavit svoje prý ideální zastupitelstvo. Asi typu každej pes jiná ves. Stačí křížkovat tu i onde, ba i na druhé straně. Prase aby to počítalo. A nedej, Bože, aby to snad někdo později kontroloval. Těch chyb v součtech musí být nepočítaně.

Můžete to i kombinovat. Křížkovat jednu stranu a z ostatních kandidátek některé jednotlivce. Co na tom, že je to takřka zbytečné. Efekt je téměř nulový.

Tohle nevymyslíš. Na to potřebuješ byrokraty. A politiky.

Prostě volby jsou svátkem demokracie. A hlouposti.

 

Petr ŠTĚPÁNEK


 

Mgr. Petr Štěpánek – hudebník a spisovatel, 1958. Absolvent Pedagogické fakulty v Hradci Králové. Hrál s rockovými skupinami Spektrum, Fragment, Natural, Odysseaa Unisono. Natočil s nimi sedmnáct alb, včetně sólových CD Largo doloroso a Písničky. Je autorem asi 200 písní. Po roce 1989 se věnuje také novinařině. Stál u zrodu českého soukromého televizního vysílání, poté byl redaktorem České televize. Články a komentáře publikuje v tisku a na internetových serverech. V roce 1989 v Hradci Králové spoluzaložil Občanské fórum a o dva roky později ODS. Z ODS vystoupil v roce 2016. V současnosti je bez politické příslušnosti. V roce 1994 byl tiskovým tajemníkem předsedy vlády Václava Klause, v letech 1994 – 2006 členem a místopředsedou Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (v dubnu 2003 byla rada odvolána, v květnu 2007 soud odvolání zrušil jako nezákonné, v červnu 2009 byli rehabilitovaní členové rady znovu zpětně odvoláni, v červnu 2012 i toto odvolání soud zrušil jako nezákonné). V letech 2003 – 2006 měl soukromou poradenskou firmu, v letech 2006 – 2011 byl členem Rady Českého telekomunikačního úřadu. V současnosti se opět nejvíce věnuje hudbě a psaní.

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře