POLICIE ČR: Podvod za 17 milionů korun. Kriminalisté stíhají podvodníka, sliboval dřevostavby,...

POLICIE ČR: Podvod za 17 milionů korun. Kriminalisté stíhají podvodníka, sliboval dřevostavby, ale nestavěl…

Počátkem tohoto týdne zarazili jihočeští kriminalisté řádění rádoby podnikatele v oboru dřevostaveb. Muž (1980) z Českobudějovicka je obviněn ze závažného zločinu podvodu s trestní sazbou odnětí svobody v délce pěti až deseti let.

Kriminalisté zjistili, že tento inženýr podnikající jako osoba samostatně výdělečně činná v letech 2015 – 2017 uzavřel minimálně ve třiačtyřiceti případech smlouvu či dohodu na zhotovení a dodání různých typů dřevostaveb. Činil tak, dle zjištění kriminalistů,  jednoznačně s úmyslem se obohatit na úkor svých zákazníků, protože věděl, že není schopen svým dohodnutým závazkům dostát a že jeho finanční situace je špatná a nesplněné závazky mu narůstají.

Dřevostavby inzeroval na internetu i facebooku, pokud klient projevil zájem, domluvil se s ním na konkrétní modifikaci domu, převzal zálohu, klient zaplatil projekt a pak už měl jen čekat na dodání a převzetí stavby. Nic nepostavil, klientům stavbu nepředal, peníze nevrátil a komunikovat přestal. Tak ve zkratce vypadalo jeho podnikání, při kterém svým klientům způsobil škodu za bezmála 17 000 000 korun. Mimo jiné si také přisvoj vypůjčené stavební nářadí za 9000 korun.

Peníze od klientů použil pro svoji potřebu, směroval je převážně na účty své přítelkyně, pravděpodobně se tak snažil zametat stopy. Obviněný muž je nyní vyšetřován na svobodě.

Je velmi pravděpodobné, že podvedených osob může být i víc, další poškození tak mohou kontaktovat vyšetřovatelku případu na telefonním čísle: 974 224 440 nebo cestou linky 158.

POLICIE ČR

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře