PEČEME S DANULOU: Pivní závin

PEČEME S DANULOU: Pivní závin

 

Těsto: 500 g hladké mouky, 250 g Omegy (lze použít i tuk na pečení), 200 ml světlého piva, 1 lžička soli a mimo to cca 1500 g jablek (očistit a nahrubo nastrouhat), 1 sáček sušených brusinek (mohou být i rozinky), 2 hrsti sekaných vlašských ořechů, 4 sáčky skořicového cukru (pokud máte hodně sladká jablka, dáte cukru méně), jemně mleté ovesné vločky (lze nahradit strouhankou).

Na pracovní desce vypracujeme hladké, nelepivé těsto, rozdělíme na dvě části a každou zvlášť rozválíme do obdélníku na tloušťku asi 0,4 cm. 

Těsto posypeme ovesnými vločkami nebo strouhankou, aby přebytečná šťáva nepromáčela těsto skrz, posypeme skořicovým cukrem, poklademe strouhanými jablky, opět posypeme cukrem, přidáme ořechy a brusinky, smotáme, konce potřeme vodou a přitlačíme prsty k sobě a hotový závin uložíme na plech s pečícím papírem a svrchu můžeme na několika místech propíchat špejlí, aby při pečení mohla odcházet pára a závin nepraskl.
Nepomazávám a peču asi 40 minut na 170 stupňů.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře