RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Koláče kynuté pod vodou

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Koláče kynuté pod vodou

 

50 dkg polohrubé mouky, 15 dkg másla, 3 dkg droždí, 2 žloutky, 2 lžíce cukru, vanilka, 1/8 l smetany, sůl, citronová kůra, tvarohová, maková, ořechová náplň nebo povidla

V troše vlažné smetany rozmícháme trochu cukru, rozdrobené droždí, lžičku mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, kůru, vanilku, kvásek a žloutky rozšlehané ve smetaně. Máslo rozdrobíme do mouky. Vypracujeme tužší těsto, které se nelepí. Bochánek zavážeme pevně do utěrky a ponoříme do studené vody tak, aby bylo těsto celé potopené. Necháme 2 hodiny. Po této době by se mělo těsto trochu nadnést. Vyndáme, osušíme a na pomoučněném vále tvoříme koláčky, které plníme podle libosti. Dáme na plech a necháme ještě chvilku kynout. Pečeme při 190 °C do zlaté barvy.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů