ČESKÉ BUDĚJOVICE: Zažijte to znovu – v neděli 23. září před Výstavištěm

ČESKÉ BUDĚJOVICE: Zažijte to znovu – v neděli 23. září před Výstavištěm

Vraťte se s námi o sto let zpátky a vychutnejte důstojnou atmosféru doby, která napsala dějiny. Nejpřitažlivější formou je vlastní zážitek. Proto chceme nabídnout obyvatelům Českých Budějovic a okolí, “zažít si znovu” vznik republiky. České Budějovice se tak na jeden den promění a prostor před Výstavištěm se vrátí o 100 let nazpátek…

Připomeneme a atraktivním způsobem oslavíme výročí vzniku republiky.

Akce v Českých Budějovicích se uskuteční před Výstavištěm. Tento prostor se v neděli 23. září „převlékne“ do doby před 100 lety (do roku 1918) a návštěvníci prožijí příběh vzniku republiky.

Dominantou bude dobová slavnost včetně kulturních vystoupení Lucie Černíkové, Staropražských Pardálů a prvorepublikové melodie zazpívá Václav Marek & his Blue Star. Návštěvníky čeká virtuální prohlídka míst, kde vznikala republika. Lidé budou moci s dětmi navštívit tehdejší obecnou školu i dětský koutek a ochutnají prvorepublikovou gastronomii.

Dále je připraven zajímavý program pro návštěvníky, od přehlídky historických platidel, měšců, až po fotografování v kostýmech u historického auta a virtuální projížďku historickou Prahou.

Atmosféru doplní oblíbené speciality prvního československého prezidenta v dobové kavárně nebo ukázka vyučovací hodiny v tehdejší obecné škole s dobovými učebnicemi. Součástí akce je výstava historických automobilů a dalších dobových předmětů.

Začátek je ve 14 hodin.

Na průběh akcí se můžete podívat na video: https://www.youtube.com/watch?v=WGPyCcXSXMI

Součástí projektu jsou speciální webové stránky www.zazijtetoznovu.cz, facebookový profil, bohatá rozhlasová podpora.

(tzjč)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře