PEČEME S DANULOU: Fazolové brownies

PEČEME S DANULOU: Fazolové brownies

 

1 plechovka červených sterilovaných fazolí, 180g červené řepy (1 středně velká bulva), 60g kvalitního holandského kakaa, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 2 vanilkové cukry, 160g třtinového cukru (pokud nemáme, klidně lze použít obyčejný krystal), špetka soli, 1 lžička mletého chilli, 200ml slunečnicového oleje, 100g kvalitní hořké čokolády (nadrobno nasekat).
Řepu uvaříme ve vroucí vodě doměkka, poté oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vhodíme do robotu. Přidáme propláchnuté fazole a rozmixujeme dohladka. Přisypeme cukry, sůl, kakao a prášek do pečiva, přidáme vejce a promixujeme. Za stálého míchání vléváme olej a nakonec vmícháme čokoládu. Těsto vlijeme na menší plech vyložený pečícím papírem (já mám formu 32x22cm) a pečeme v troubě asi 25 minut na 170 stupňů. Výsledný dezert by měl mít svrchu pevnou a lesklou kůrku, ale uvnitř by měl zůstat lepivý a vláčný.
Vychladlé dozdobíme ušlehanou šlehačkou a můžeme podávat.

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře