PRACHATICE: Program Přehlídky loutkového divadla v Muzeu české loutky a cirkusu

PRACHATICE: Program Přehlídky loutkového divadla v Muzeu české loutky a cirkusu

21. 9. 2018 v 16 hod. – O rybáři a rybce aneb Kdo chce moc, nemá nic

Autorská pohádka divadla TeaRtr Rajdo kombinuje prvky loutkového, činoherního, výtvarného a hudebního divadla, založeného na komunikaci s dětmi. Co se může stát, když člověk chce stále víc a víc a neví, kdy přestat. Pohádka na známé a velmi poučné téma o neskromnosti, touze po bohatství, ale také o velkých snech a přáních.

27. 9. 2018 v 16 hod. – O neposlušných kůzlátkách

Divadlo Buchty a loutky přiveze známou pohádku v autorském pojetí. Ach, ta neposlušná kůzlátka! Zlobí a vyvádějí, až je sežere vlk. Ale hodná maminka koza je dokáže vysvobodit z vlčího břicha, neposluchy milované… A vlk? Ten se utopil! Mééé, mééé, přijďte se podívat!

10. 10. 2018 v 16 hod. – Divadlo z mošny

Loutková pohádka Jakuba Trojáka vás překvapí a pobaví a pokud chcete, aby si v ní zahrál i nějaký váš předmět, plyšák nebo loutka, tak je vezměte s sebou.

19. 10. 2018 v 16 hod. – Nápad myšky Terezky aneb o zlé koze

Pohádka Divadla Matěje Kopeckého o přátelství lesních zvířátek a o tom, jak jejich poklidný život změní příchod zlé a marnivé kozy Rozalindy. Tak léčkou vyláká zajíčka Jakuba z jeho chaloupky. Ostatní kamarádi, veverka Tonička, žabák Matyáš a myška Terezka, se snaží Jakubovi pomoci. Každý má svůj plán, ale na kozu vyzraje chytrá myška. V této výpravné inscenaci je použito prostředků alternativního divadla (loutky, herci a hlavně mnoho písniček).

25. 10. 2018 v 16 hod. – Kdo je víla

Interaktivní pohádka Divadla Na skok kombinuje hraní s loutkami, klauniádu, humor, hudbu, improvizaci a fakt, že v každé dívce a ženě je i kousek víly. Sladěna Šílená s Bronislavou Babákovou na to na první pohled nevypadají, ale i jim se na konec za pomoci dětí podaří objevit vlastnosti správné víly.

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře